Кіровоградщина: Директор підприємства схиляв бізнесмена до надання хабара

  • 16 квіт. 2020 13:24
  • 576
    • Новина Кіровоградщина: Директор підприємства схиляв бізнесмена до надання хабара Ранкове місто. Кропивницький
     
    Нацполіція завершила розслідування щодо керівника держпідприємства, який підозрюється у шахрайстві та підбурюванні до надання хабара.
     
    Відповідний обвинувальний акт слідчі Нацполіції скерували до суду. Зловмиснику загрожує покарання до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.
    Працівники Головного слідчого управління Національної поліції України під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора провели низку слідчих та оперативно-розшукових заходів, у результаті яких викрили злочинну діяльність генерального директора державного підприємства.  
     
    За сприяння в отриманні ліцензії на право здійснення господарської діяльності з небезпечними відходами підозрюваний шляхом зловживання довірою представника приватного підприємства схиляв до надання хабара високопосадовцю колишнього Міністерства екології та природних ресурсів. Свої «послуги» як посередника зловмисник оцінив у 22 000 доларів.  
                                                                                                                                     
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин), ч. 4 ст. 27 (Види співучасників), ч.2, 3 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, слідчі ГСУ Національної поліції України завершили. 
    Обвинувальний акт скеровано до суду. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.
                                                                                                
    Управління комунікації Національної поліції України