Які документи потрібні кропивничанам для реєстрації в центрі зайнятості під час карантину?

  • 13 квіт. 2020 13:16
  • 1734
    • Новина Які документи потрібні кропивничанам для реєстрації в центрі зайнятості під час карантину? Ранкове місто. Кропивницький

     

    На період карантину перелік документів для реєстрації у центрі зайнятості залишився незмінним. Для надання статусу безробітного, особа повинна надати до Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості чи філії обласного центру зайнятості заяву та пред’явити:

    • паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
    • довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
    • трудову книжку;
    • документ про освіту.

    Особи, які звільнилися із строкової військової служби, пред’являють військово-обліковий документ. Члени особистих селянських господарств, для яких робота в такому господарстві була основною, подають довідку про припинення ведення господарства або про вихід з нього.

    Військовослужбовці, громадяни, що належать до квотних категорій, особи з інвалідністю подають також інші відповідні документи. Детальні консультації з цих питань можливо отримати за телефонами гарячих ліній та на сайті Державної служби зайнятості у розділі «Елекронне подання документів».

    Для реєстрації особа подає копії документів через скриньку біля кожного центру зайнятості. Копії документів мають бути затверджені підписом особи. Протягом 10 робочих днів після закінчення карантину безробітний зобов’язаний подати документи безпосередньо до центру зайнятості. Також, можливо подати документи електронною поштою.

    Перелік документів для реєстрації у центрі зайнятості не змінився, але є відмінності у формах заяв про надання статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю. Ці форми можна отримати у місцях самостійної роботи у центрах зайнятості. Їх також викладено на веб-сторінках Державної служби зайнятості та Кіровоградського  обласного центра зайнятості

    Форма заяви на надання статусу, доповнена блоком питань щодо прав та обов’язків безробітного. Така інформація зазвичай надається шукачу роботи кар’єрним радником та під час семінарів з загальних питань зайнятості. Наразі, основні норми включені безпосередньо до заяви.

    Громадяни, які мають намір зареєструватись, як безробітні, повинні подати документи про припинення останнього виду зайнятості. Наприклад, якщо особа працювала і одночасно була зареєстрована, як фізична особа підприємець, то набути статусу безробітного вона зможете не тільки за умови звільнення з останнього місця роботи, а й за умови припинення підприємницької діяльності, що підтверджується інформацією у відповідному державному реєстрі. Крім того, необхідно припинити всі трудові чи цивільно-правові відносини щодо місць роботи, які були додатковою роботою, у тому числі тимчасовою чи разовою. Це може стосуватись діяльності в мережевих торгових спілках і т. ін.

    Відповідальність за подання достовірних даних до центрів зайнятості несе безробітний.

    Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості - сторінка у Фейсбук