Кропивницький: Проект "Творчість проти віруса" представляє роботи криворізького художника (ФОТО)

  • 13 квіт. 2020 13:06
  • 1316
    • Новина Кропивницький: Проект «Творчість проти віруса» представляє роботи криворізького художника (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Проект галереї "Елисаветград "- "Творчість проти віруса" триває. Про це у ФБ пише власник галереї "Єлисаветгад" Микола Цуканов.
     
    Віртуальна виставка № 36-Віктор Бєлов (м. Кривий Ріг)
     
    "У кроивому Розі ми познайомилися з дуже цікавою сім'єю Віталія Лис. Його батько Дмитро Лис і сам Віталій довгий час вивчають творчість криворізьких художників, по крупицях збирають інформацію про них. Я попросив Віталія прознайомити любителів живопису з деякими художниками, іменами яких пишається Україна. Сьогодні представляємо творчість художника Бєлова.
     
    Людмила Тверська, мистецтвознавець, так описує творчість Бєлова - Віктор Бєлов ще на початку власного творчого шляху у 1960-х роках одразу заявив про себе як художник зі своїм творчим розумінням та виразним втіленням пейзажного образу. Вільна та барвиста пластика його живопису давала змогу створювати життєрадісні, сповнені світлом та повітрям краєвиди рідних місць, уподобані небайдужою людиною. 
     
    Віктор Бєлов – істинний майстер сільського пейзажу, у жанрі якого вирішується, з одного боку, лірична оповідь про різноманітне багатство природних мотивів, з іншого – вираження узагальненого образу пейзажу-картини, у якій повноголосо лунає пісня про рідну землю, її неосяжні обрії.
     
     
    Про Бєлова можна сказати як про цікавого майстра натюрморту. Саме у цьому жанрі свобода живописної пластики, її колористичне багатство розкривається із найбільшою виразністю. Такі майстри правомірно заслуговують того, аби пам’ять про них була відзначена у публікаціях серйозних журналів, художніх альманахів, у виданні великого, гарного альбому" - тйдеться у повідомленні.