Кропивницький: Чи забезпечені медики засобами захисту? (ВІДЕО)

  • 9 квіт. 2020 15:51
  • 1337
    • Новина Кропивницький: Чи забезпечені медики засобами захисту? (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Олена Амбарна: засобами індивідуального захисту ми першочергово забезпечили медиків «на передовій» боротьби з коронавірусом. Про це йдеться у відеосюжеті на ФБ Міської ради м. Кропивницького.
     
    У середу, 8 квітня, в соціальних мережах з’явився лист медичної сестри з КНП «Поліклінічне об’єднання» Поліклінічного відділення №5, у якому порушено проблему забезпечення медиків закладу засобами індивідуального захисту в умовах поширення вірусної інфекції COVID- 19.
     
    Сьогодні, 09 квітня, генеральний директор закладу Олена Амбарна прокоментувала ситуацію. За її словами, офіційного звернення від медичних працівників вона не отримувала, його прочитала лише в соціальних мережах.
     
    - Хочу зазначити, що медична сестра, яка написала цей лист, не працює на «передовій» боротьби з коронавірусною інфекцією, вона не має контакту з хворими, які мають підвищену температуру чи кашель. Автор листа працює в кардіології, - зауважила Олена Амбарна. – А ми в першу чергу захистили саме тих, хто має підвищений ризик зараження!
     
    Тож першочергово 18 костюмів, 16 з яких закупили за кошти міського бюджету, передали медичним сестрам, які працюють на блок – постах. Також їм придбано окуляри, рукавички, маски, все необхідне, аби вони були захищеними від зараження небезпечною інфекцією. Також у поліклініці видали засоби захисту усім лаборантам та рентгенологам, повідомила медик.
     
    - Так, нам важко, ми й справді поки що не отримували коштів від Національної служби здоров’я України. Але ми працюємо, і робимо все необхідне, щоб вберегти медичних працівників від коронавірусу. І, наголошую, найперше тих, хто дійсно має ризик підхопити цю хворобу - нашу першу лінію оборони: медиків, які приймають хворих з температурою, кашлем, та іншими симптомами вірусних захворювань, підкреслила Олена Амбарна. Тож поширений у соцмережах лист висловлює суб’єктивну думку однієї працівниці закладу, і не відображає реальної ситуації в ньому.