Кропивницький: Коли Україна планує вийти з карантину?

  • 8 квіт. 2020 16:14
  • 1527
    • Новина Кропивницький: Коли Україна планує вийти з карантину? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У соцмережі ширяться чутки про те, що Україна невдовзі поступово буде виходити з карантину. Існує навіть інфографіка з датами, коли будуть відчинятися магазини та ресторани, а діти буцім-то підуть до школи у середині травня.
     
    Як заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засідання Уряду, карантинні заходи в Україні, за умови зниження рівня захворювання на коронавірус, почнуть послаблювати не раніше травня, передає UNN
     
    - Україна не може дозволити собі 2-3 місяці сидіти на дивані, економіку треба буде запусати. Якщо буде зафіксовано динаміку зниження рівня захворюваності, то лише в травні ми почнемо вести розмову про послаблення карантинних заходів. Це точно не буде зроблено з 14 квітня, як було розповсюджено у фейкових новинах.
    ВООЗ вчора звернулася до урядів всіх країн з проханням не послаблювати карантинних заходів там, де вони дають результат. Україна одна з таких країн, яким рекомендують якомога довше, скільки буде витримувати економіка і морально-психологічний стан людей, продовжувати карантин. Тому що це ефективний засіб порятунку життів українців, — додав Денис Шмигаль.
     
    Тож, українцям доведеться набратися терпіння і чекати суттєвого зниження рівня інфікування коронавірусом населення в країні.
     
    Олена Скочко