Кіровоградщина: В сільському магазині знайшли непридатну продукцію

  • 7 квіт. 2020 11:44
  • 672
    • Новина Кіровоградщина: В сільському магазині знайшли непридатну продукцію Ранкове місто. Кропивницький
     
    Олександрійське районне управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини під час здійснення заходу державного нагляду (контролю) продовольчого магазину в селі  Пустельникове Олександрійського району виявили порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів.
     
     
    Зокрема, на частину харчової продукції, що реалізовувалася в магазині, відсутні документи, які б засвідчували її походження (товарно-транспортна накладна). До того ж фахівці виявили, що в обігу перебувають непридатні харчові продукти.
     
    В фізичної особи-підприємця відсутні підтверджувальні документи щодо контролю за дотриманням температурного режиму. Так, у процесі перевірки встановлено, що деякі позиції харчових продуктів зберігалися з порушенням температурних показників (за температури +150С при необхідних до +10).
     
    Адміністрація закладу не надала підтвердження щодо проходження персоналом магазину навчання з питань гігієни та гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів.
    Також не надано документів про проведення боротьби зі шкідниками та гризунами.
     
    За результатами перевірки фізична особа-підприємець отримала припис про усунення виявлених порушень до встановленого терміну. Також суб'єкт господарської діяльності вилучив непридатну харчову продукцію з обігу.
     
    Довідково.
    Непридатний харчовий продукт – це харчовий продукт, який містить сторонні речовини та/або предмети, пошкоджений в інший спосіб та/або зіпсований у результаті механічних / хімічних / мікробних факторів.