Коронавірус на Кіровоградщині: Незабаром лабораторії області зможуть тестувати в чотири рази більше хворих

  • 6 квіт. 2020 16:38
  • 1021
    • Новина Коронавірус на Кіровоградщині: Незабаром лабораторії області зможуть тестувати в чотири рази більше хворих Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині продовжують тестувати тих, хто контактував з хворими на коронавірус. Також продовжується робота по визначенню зразків взятих у осіб, які перебувають на стаціонарному лікуванні в медзакладах на наявність коронавірусної інфекції.
    Про це повідомив очільник ОДА Андрій Балонь, передає «Утренний город».
     
    Таким чином, за словами посадовця, лабораторія Кіровоградщини може одночасно перевіряти до 24 тестів, що є на його думку недостатнім. У зв’язку з цим працівники лабораторії очікують на нову систему лабораторних досліджень, яку можуть отримати вже цього тижня. Це дасть можливість досліджувати до 100 зразків одночасно. 
     
    - Сьогодні буде досліджено технічні можливості роботи лабораторій, які розташовані в наших медичних закладах, їх адаптація під дослідження на визначення коронавірусної інфекції. Це робиться для того, аби якнайшвидше перевірити всіх медиків наших закладів, в який виявили коронавірусну інфекцію, - зазначив очільник ОДА.
     
    Нік Шендеровський