Двадцять українських медиків відлетіли допомагати італійським лікарям

  • 6 квіт. 2020 16:35
  • 594
    • Новина Двадцять українських медиків відлетіли допомагати італійським лікарям Ранкове місто. Кропивницький
     
    Усі лікарі полетіли добровільно. За декілька днів Україна також направить в Італію гуманітарну допомогу – спеціальний вантаж дезінфекторів. Про це пише Урядовий портал
     
     
    Про це заявили Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
     
    - Сьогодні ми літаком Нацгвардії Ан-74 відправляємо в регіон Марке двадцять українських медиків. Для нас це важливий крок, правильно допомагати друзям в скрутні часи. Це вияв солідарності і конкретної допомоги. В Італії працюють багато українців, по неофіційним даним, близько 100 з них перебуває в реанімаціях. Допомагаючи Італії, ми допоможемо собі. І дуже важливо – українські фахівці здобудуть безцінний досвід лікування коронавірусу, - сказав Арсен Аваков. 
     
    Очільник МВС також зазначив, що за два дні в Італію буде направлена гуманітарна допомога: 
     
    - Це будуть спеціальні спиртові дезінфектори, оскільки наших запасів достатньо, щоб наповнити внутрішній ринок та можемо передавати партнерам в Європі. Ми готуємо ще вертоліт-реанімацію, він також вилетить на допомогу італійцям. Ми розраховуємо, що ці місії триватимуть два тижні, наші медики повернуться, пройдуть всі процедури безпеки та будуть передавати досвід, - додав Арсен Аваков.
     
    Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що медики, які відправляються в Італію, забезпечені всіма необхідними засобами індивідуального захисту.
     
    - Ми будемо постійно тримати зв’язок з нашими лікарями в Італії, щоб всі напрацювання, які є в лікуванні цієї хвороби, ми могли використовувати в Україні. В Італію полетіли інфекціоністи, реаніматологи, хірурги, анестезіологи, ендокринологи, невропатологи та медичні сестри, тобто всі ті, хто займається лікуванням цієї хвороби, -  сказав Максим Степанов.
     
    Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа висловив подяку Президенту України Володимиру Зеленському, Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та Міністру охорони здоров’я Максиму Степанову за таку необхідну італійським лікарям допомогу та підтримку.
     
    - Українські медики, які будуть 14 днів працювати, допомагати італійським лікарям та отримувати досвід, який вони зможуть використовувати далі. Цей внесок італійська сторона дуже цінує, - зазначив Давіде Ла Чечіліа.
     
    ФОТО з сайту СтопКор