Кіровоградщина: Для районної лікарні закуплять апарат штучного дихання

  • 6 квіт. 2020 15:10
  • 948
    • Новина Кіровоградщина: Для районної лікарні закуплять апарат штучного дихання Ранкове місто. Кропивницький
     
    Пів мільйона гривень з міського бюджету Гайворона виділили для закупівлі апарату штучного дихання та інших необхідних медичних засобів для районній лікарні.
     
    Дотримуючись заходів безпеки проти поширення COVID-19 чергове засідання сесії міської ради міста Гайворона було організовано у дворі Гайворонської міської ради
    Єдиним питанням порядку денного стало внесення змін до бюджету міста на 2020 рік. 
     
    Зокрема у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19 та задля забезпечення Гайворонської центральної районної лікарні відповідним медичним обладнанням для лікування хворих з ініціативи міського голови Роман Волуйко було винесено на голосування питання про виділення 500 тисяч гривень з міського бюджету для закупівлі апарату штучного дихання та інших необхідних медичних засобів районній лікарні, а також закупівлю засобів захисту та дезінфікційних засобів КП «Гайворонський комунальник» на проведення заходів з дизінфекції на території міста. Ці кошти мали бути витрачені на закупівлю нових сміттєвих баків для роздільного сміттєзбирання. Проте у зв’язку з епідемією було вирішено направити їх на медицину. Депутати обговоривши питання одноголосно підтримали його.
     
     
    Загалом з початку року на потреби районної лікарні з міського бюджету виділено 850 тисяч гривень. Раніше міська влада уже виділила кошти на створення кошторису для будівництва нового приймального відділення Гайворонської ЦРЛ. Є відповідна державна програма, яка профінансує будівництво. Проте на виготовлення кошторису коштів у лікарні не було. Міська рада взяла ці витрати на себе і виділила необхідних 350 тисяч гривень.
     
    Міський голова Роман Волуйко зазначив, що це безпрецедентні заходи допомоги медицині на теренах району від органів самоврядування.
     
    - Попри те, що районна лікарня має утримуватись за рахунок районного бюджету, міська рада розуміє, що сьогодні головне – це безпека громадян і підтримує районні заклади на території міста. З початку року з міського бюджету виділено уже 850 тисяч гривень районній лікарні. Ми і далі будемо підтримувати заклад за рахунок перевиконання бюджету, – наголосив міський голова. 
     
    Кіровоградське регіональне відділення Асоціації міст України