Кропивницький: у місті старі маршрутки можуть замінити новими автобусами з GPS

  • 6 квіт. 2020 09:40
  • 4530
    • Новина Кропивницький: у місті старі маршрутки можуть замінити новими автобусами з GPS Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кропивничани звертаються до влади з проханням замінити маршрутки на нові автобуси. Відповідна петиція зареєстрована на сайті міської ради сьогодні, 6 квітня, передає «Утренний город».
     
    Автором петиції виступає Ярослав Білоус. За його словами, маршрутки типу БАЗ-2215 застаріли, натомість він пропонує закупити більш комфортабельні автобуси.
     
    - Пропоную замінити БАЗ-2215 на БАЗ-А081.10, або на більшу серію БАЗ-А081.20. Можливо, також є варіанти інших автобусів Українського виробництва для підтримки вітчизняного виробника, - йдеться у петиції.
     
    Окрім того, активіст пропонує встановити чіткивй графік курсування автобусів містом та встановлення в транспорті системи-GPS та програми EasyWay
     
    - Для запобігання безквитковому проїзду в містах Європи та України запроваджують в автобусах вхід через турнікет з можливістю оплати готівкою, карткою, PayPass. Якщо буде збережено пільги на проїзд, можна за сприяння Управління соціального захисту населення зробити «Картки містянина» з функцією безконтактної взаємодії для пільгового проїзду через турнікет. Можливо навіть запровадити ліміт кількості проїзду на місяць для таких верств населення для того, щоб не було зловживання пільгами. Для міста це компенсація проїзду без переплати, - доповнює Ярослав Білоус.
     
     
    На цей момент петиція зібрала один підпис з 450 необхідних. До кінця голосування лишилося 45 днів. 
     
    Нік Шендеровський