Скрипаль – улюбленець публіки Кіровоградщини – розважатиме меломанів онлайн

  • 5 квіт. 2020 11:25
  • 1757
    • Новина Скрипаль – улюбленець публіки Кіровоградщини – розважатиме меломанів онлайн Ранкове місто. Кропивницький

    Український скрипаль Остап Шутко, який упродовж багатьох років був незмінним учасником музичних проектів Кіровоградської обласної філармонії, приготував для своїх шанувальників сюрприз. Про це Остап Шутко повідомив «Утреннему городу».   

     

    – Щобтрохирозважити і нас і вас під час карантину, ми розпочинаємо новий проєкт –Шутко Карантин SHOW. Кожного вечора, починаючи з понеділка, о 21.00 на моїй сторінці Facebook будуть виходити стріми. І так, аж до кінця карантину!– розповідає музикант.

     

    Що буде?

    Трохи серйозного, трохи гумору, трохи музики.....

    Коли?

    21.00 (з понеділка) кожного вечора

    Де?

    Сторінка Остапа Шутка на ФБ.

     

    – Формат шоу буде багато в чому залежати від вас. Адже я надіюся ви це все будете коментувати, і мене коригувати, щоб було цікаво в першу чергу вам!– додає скрипаль.

    Довідка.

    Остап Іванович Шутко (* 1976, Львів) — український скрипаль. Син української скрипальки Лідії Остапівни Шутко.

     

    Народився у Львові в сім’ї відомих музикантів. З раннього дитинства мав змогу не тільки отримувати прекрасну освіту, але й постійно перебувати в музичному середовищі, спілкуватися з видатними митцями.

     

    У 14 років відбувся дебют Остапа Шутка на сцені Львівської філармонії у супроводі симфонічного оркестру. Відтоді він постійно концертує.

     

    Закінчивши з відзнакою Львівську спеціалізовану музичну школу-інтернат імені С.Крушельницької (викладачі Г.Хейфіц та І.Шутко) і Львівський вищий музичний інститут імені М.Лисенка (тепер академія) (викладач — професор Л.Шутко) Остап продовжує своє навчання в аспірантурі у професора І.Німана в школі Гілдхол в Лондоні та в Національній музичній академії імені Петра Чайковського в Києві у професора Богодара Которовича.

     

    Ще під час навчання у Львові Остап стає лауреатом престижних міжнародних конкурсів у Вільнюсі, Ваймарі, Перемишлі, Барселоні, Києві, стипендіатом Президента України, королеви Іспанії, ЮНЕСКО.

     

    Великий вплив на формування особистості скрипаля мали зустрічі з такими музикантами як І.Безродний, З.Брон, А.Лисий, С.Сондецкіс, Д.Башкіров, Л.Шпіллер, М.Естрелля, Л.Вітошинський та багато ін. В цей період Остап захоплюється камерним ансамблюванням: створює «Український квартет», який представляє Україну на квартетних конкурсах у Франції та Італії. Він концертмейстер в міжнародних юнацьких симфонічних оркестрах в Байройті та Лондоні.

     

    Після повернення в Україну Остап Шутко деякий час працює в ДКА «Київські солісти», з яким стає володарем Гран-прі на міжнародному конкурсі у Відні і починає педагогічну діяльність як викладач кафедри скрипки НМАУ, ставши наймолодшим викладачем кафедри за всю її історію.

     

    Не припиняється концертна діяльність Шутка. Він концертує по всій Європі як соліст, в дуеті зі своєю мамою — народною артисткою України Лідією Шутко, як камерний виконавець, а також разом зі своїм новоствореним ансамблем — U-trio.

     

    2001 року Академія мистецтв України нагородила Остапа Шутка почесним дипломом «За високу професійну майстерність».

     

    Остап Шутко концертує в багатьох країнах світу, зокрема в Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі, Швейцарії, Франції, Австрії, Англії та ін., має CD, а також записи на радіо, телебаченні, є членом журі на міжнародних музичних конкурсах.