Коронавірус на Кіровоградщині: один з хворих – лікар обласної лікарні, 40 медиків під підозрою

  • 4 квіт. 2020 14:00
  • 52409
    • Новина Коронавірус на Кіровоградщині: один з хворих – лікар обласної лікарні, 40 медиків під підозрою Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні, 4 квітня, до редакції «Утреннего города» звернулася медична працівниця Кіровоградської обласної лікарні, яка побажала лишитися анонімною. За її словами, в одного з лікарів реанімаційного відділення виявили позитивний тест на Сovid-19.

    Також медсестра повідомила про те, що всю зміну у кількості близько 40 осіб у той же вечір взяли тести на коронавірус та відправили на самоізоляцію. Упродовж двох наступних днів результатів тесту працівникам лікарні не повідомили. Натомість, медичних працівників викликають на роботу.

    - Завтра всім сказали виходити на роботу. Люди сидять вдома у паніці, не знаючи, чи хворі вони на коронавірус й чи можуть вони когось заразити. Частина лікарів навіть не пішла додому, адже вони бояться заразити своїх рідних.  Головна медсестра обласної лікарні каже, що оскільки відповіді на результат тесту немає, працівники мають виходити на роботу, - розповідає працівниця медичного закладу.

    Влада

    За словами заступниці директора департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Наталії Горбенко, серед працівників обласної лікарні дійсно підтвердили один випадок захворювання на Сovid-19.

    Хворий

    Як повідомляє працівниця медичного закладу, позитивний тест на новий штамп коронавірусу у лікаря виявили позавчора. Він знав про власний контакт з хворим, тому й здав тест. У той же вечір хворий добровільно ізолювався до інфекційного відділення.

    Керівництво лікарні

    Головна лікарка Кіровоградської обласної лікарні Лариса Андреєва від коментарів на цю тему відмовилася.

     

    Нагадаємо: На Кіровоградщині зафіксували нові випадки захворюваності на коронавірус (УТОЧНЕННЯ)