Кропивницький: Чи можливо проведення сесії міської ради онлайн?

  • 4 квіт. 2020 12:10
  • 1384
    • Новина Кропивницький: Чи можливо проведення сесії міської ради онлайн? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому протестували технічну можливість засідання міської ради в режимі відеоконференції, пише сайт міськоїради.
     
    Чинне законодавство України передбачає можливість проведення засідань міської ради, виконавчого комітету, постійних комісій міської в онлайн режимі відео- або аудіо конференції. У міській раді Кропивницького опрацьовують можливість проведення, у разі необхідності, засідання міської ради у такому форматі.
     
    Про це повідомив секретар міської ради Андрій Табалов під час апаратної наради міського голови учора, 3 квітня.
     
    - Відповідно до пункту 44 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», в період карантину пленарні засідання міської ради, засідання виконавчого комітету, постійних комісій міської ради можуть проводитись в режимі відео- або аудіо конференції, - відзначив Андрій Табалов. – Ми вивчили це питання з юридичної та технічної сторін і сьогодні на практиці протестували таке дистанційне засідання за допомогою онлайн платформи ZOOM. Система дуже легка та зручна у користуванні. Проте вона має свої недоліки: програма не дає можливості ідентифікувати особу, яка бере участь у конференції, а в законі чітко прописано, що це обов’язкова умова для проведення дистанційних засідань. Тому питання проведення засідань онлайн ще вивчається.
     
    Як повідомили в управлінні апарату міської ради, порядок проведення дистанційних засідань сесій, виконавчого комітету, постійних комісій міської ради визначається міським головою. До порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключно питання невідкладного внесення змін до міського бюджету, інші питання щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або особливо тяжких надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами, епідеміями та пандеміями, чи реалізації повноважень, пов’язаних з такими обставинами і процедурні питання.