Кропивницький: Скільки коштуватиме громадянам обсервація у готелі "Турист"

  • 3 квіт. 2020 14:45
  • 2756
    • Новина Кропивницький: Скільки коштуватиме громадянам обсервація у готелі «Турист» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під час прес-конференції 2 квітня заступниця голови Кіровоградської ОДА Тетяна Волинець повідомила, що для жителів Кіровоградщини, які повернулися з-за кордону, визначено два заклади, в яких вони будуть перебувати в умовах самоізоляції впродовж наступних двох тижнів.   
    Так, жителів міста планують селити до готелю «Турист» у Кропивницькому, а жителів області - у Знам’янській обласній бальнеологічній лікарні. 
     
    Журналістка "Утреннего города" вирішила поцікавитися у керівництва готелю "Турист", чи готовий заклад до прийому громадян на обсервацію. Голова правління ПрАТ Кіровоград Турист Олександр Гуйван розповів та показав журналістам, які приміщення підготовлені для обсервації людей, які повернулись з-за кордону. 
     
     
     
    Громадян мають розмістити на шостому та сьомому поверхах будівлі, на кожному з них є по 25 номерів, у яких можуть перебувати близько ста чоловік. Номери, як і у кожному готелі, різні по вартості і наданню послуг. Наприклад, є двумісні номери з телевізором і холодильником, двома ванними кімнатами, у яких облаштовані душові кабінки, гарячою та холодною водою, великим двуспальним ліжком і диваном - такі кімнати коштують 800 грн. за добу. Є і дешевше житло: двумісний номер з двома окремими ліжками, звичайним туалетом - такий номер має вартість близько 400 грн. 
     
    З вікон готелю відкривається чудовий краєвид на наше місто, а з пожежного входу можна роздивитися равеліни Фортечних валів.
     
     
     
    Вхід до обсервації буде окремим - містяни заходитимуть у свої приміщення через так званий "чорний" вхід, а парадні двері будуть зачиненими, аби уникнути зустрічі громадян, які перебувають на обсервації, з іншими мешканцями чи працівниками готелю.
     
     
    Олександр Гуйван зазначає, що досі місцева влада не розробила чіткий алгоритм дій на випадок пандемії і необхідності обсервації містян. Поки що залишається незрозумілим, яким чином будуть забезпечені санітарна обробка приміщень, засоби захисту, організація харчування мешканців обсервації, охорона правопорядку, а також оплата за проживання громадян у готелі.
    На сьогоднішні день місцева влада не знайшла кошти на утримання мешканців обсервації, вони повинні власним коштом заплатити за своє проживання у кімнатах готелю "Турист".
     
    Олена Скочко  
     
     
     
    Кімната за 400 грн.