Кіровоградщина: що відомо про зареєстровані випадки на коронавірус?

  • 3 квіт. 2020 12:43
  • 4611
    • Новина Кіровоградщина: що відомо про зареєстровані випадки на коронавірус? Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні, 3 квітня, станом на 10 ранку у Кіровоградській області зареєстровано 15 випадків хворих на коронавірус. Про це повідомляє журналістка “Утреннего города” за інформацією брифінгу у Кіровоградській ОДА.

    Головна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук розповіла, що 13 випадків зареєстровані у Кропивницькому, 2 — у Долинському районі.

    З них захворіла 11-річна дитина та двоє медичних працівників.

    Вікові категорії хворих в області:

    від 0-17 — 1

    від 18-29 — 1

    від 30-49 — 10

    50-65 — 2

    65+ — 1

    Тринадцятеро знаходяться в інфекційних відділеннях, двоє — на амбулаторному лікування, проходять симптоматичне лікування.

    — Люди, які контактували із хворими, підписали документ, який зобов’язує їх самоізолюватися вдома. Всі вони пройшли експрес-тести, вони мають негативні результати. Наші громадяни свідомо знають про те, що були у контакті, а тому самоізолювались. Якщо у людини з’являються будь-які симптоми, вони мають проінформувати свого сімейного лікаря. Ці люди знаходяться вдома 14 днів під медичним наглядом. У разі порушення приїде поліція, яка буде розбиратись із ними, — розповіла Надія Оперчук.

    У хворого, який потенційно одужав, тест показав позитивний результат. Чоловік продовжує лікування.

    Станом на 10 годину ранку 3 квітня у світі зареєстровано більше мільйона зареєстрованих хворих на COVID19, з них  — 5,2% — померли. Вірус зареєстрований у 181 країні.

    Читайте також: Кропивницький: Як почуваються хворі на коронавірус?