Кіровоградщина: Як апарат Маловисківської громади піклується про медиків

  • 3 квіт. 2020 13:40
  • 848
    • Новина Кіровоградщина: Як апарат Маловисківської громади піклується про медиків Ранкове місто. Кропивницький
     
    Працівники апарату Маловисківської ОТГ ухвалили рішення перерахувати частину свого заробітку медикам ЦРЛ.
     
    Працівники апарату Маловисківської ОТГ міська рада ухвалили рішення перерахувати частину свого заробітку за березень медикам інфекційного відділення ЦРЛ. Ініціатива виникла з огляду на загальну ситуацію в країні. Однак діяти почали не стандартно - таку інформацію розміщено на сторінці Кіровоградського регіонального відділення АМУ. 
     
    - Ми  перераховуємо гроші не в фонди чи на лікарню, а конкретно медперсоналу, який працює у інфекційному відділені. Поки на державному рівні ухвалюють різного роду стратегічні рішення, ми маємо подбати про медиків і їхні родини, про людей, які живуть поряд з нами і на яких всі ми покладаємо основну надію в період пандемії, -  зазначив голова Маловисківської міської ради Юрій Гульдас.
     
    Окремо з бюджету громади  виділили більше 53 тисяч гривень на першочергові потреби інфекційного відділення ЦРЛ (інвентар, дезінфектори та засоби індивідуального захисту для медиків). 
     
    Водночас в громаді активізували волонтерський рух. Маловисківська міська рада оголосила про створення волонтерського штабу для допомоги жителям громади в умовах карантинних заходів. Про готовність надати допомогу вже повідомили  десятки маловищан та жителів сільських населених пунктів ОТГ.  
     
     
    - Ми, працівники міської ради, розцінюємо таку ініціативу як зрілість громади до партнерства з владою та прояв милосердя та вищих людських якостей, - йдеться  у повідомлені на сайті громади.