Кропивницький: Чи готовий готель "Турист" до прийому громадян на обсервацію?

  • 2 квіт. 2020 17:00
  • 1705
    • Новина Кропивницький: Чи готовий готель «Турист» до прийому громадян на обсервацію? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кіровоградська облдержадміністрація вживає усі можливі заходи, щоби не допустити розповсюдження коронавірусу серед населення області. Особливо гостра ситуація склалася з громадянами, які повертаються з-за кордону.
     
    Під час прес-конференції заступниця голови Кіровоградської ОДА Тетяна Волинець повідомила, що для жителів Кіровоградщини, які повернулися з-за кордону, визначено два заклади, в яких вони будуть перебувати в умовах самоізоляції впродовж наступних двох тижнів.   
    Так, жителів міста планують селити до готелю «Турист» у Кропивницькому, а жителів області - у Знам’янській обласній бальнеологічній лікарні. 
     
    Журналістка "Утреннего города" вирішила поцікавитися у керівництва готелю "Турист", чи готовий заклад до прийому громадян на обсервацію.
    Посадові особи готелю розповіли, що їхній заклад зараз перебуває на карантині, майже усі працівники зараз сидять вдома, а у готелі працюють лише чергові та фірми, що арендують кабінети з 1-го по 5-й поверхи. Через пандемію коронавірусу усі мешканці з номерів були виселені, і на сьогоднішній день лише на восьмому поверсі живуть люди, які постійно мешкають у готелі. Серед них є одна сім’я переселенців. 
     
    Що стосується прийому громадян на обсервацію, то керівництво ПрАт "Кіровоград Турист" розповіло, що готове надати для таких заходів окреме приміщення - шостий та сьомий поверхи готелю. На кожному з них є по 25 кімнат, у яких можливо розмістити близько ста чоловік.
     
    Але у цій ситуації важливо організувати і забезпечити харчування таких громадян, засоби індивідуального захисту, дезінфекцію і санітарну обробку приміщень. Також потрібно облаштувати окремий вхід до місця обсервації. До того ж необхідно віднайти персонал, який буде обслуговувати мешканців готелю. 
     
    І поки що не зовсім ясно, хто буде оплачувати два тижні проживання і харчування вказаних громадян. 
    Керівництво готелю сподівається, що, враховуючи досвід з поселенням українців до готелю "Козацький" у Києві, до цього справа не дійде. 
     
    Олена Скочко