Кропивницькі маршрутки припиняють роботу — з’являться спецрейси

  • 2 квіт. 2020 13:50
  • 2790
    • Новина Кропивницькі маршрутки припиняють роботу — з’являться спецрейси Ранкове місто. Кропивницький
     
    Від сьогодні, 2 квітня, і до закінчення карантину маршрутні таксі призупинять свою роботу. 
    Про це йдеться на сайті міської ради Кропивницького, передає “Утренний город”.
     
    Як повідомили в управлінні розвитку транспорту та зв’язку міської ради, власники деяких таких маршрутів вважають перевезення по сім пасажирів, як це передбачено чинною постановою Кабінету Міністрів України, економічно неможливим. 
     
    Станом на 2 квітня містом курсують 9 автобусів марки БАЗ-2315, які належать ФОП Кобченко В.В. — маршрути №6 та №17 та ПП «Автобаз Кіровоград» — маршрут №14.
     
    — Наразі в управлінні розвитку транспорту та зв’язку міської ради опрацьовується питання запровадження регулярних спеціальних рейсів. З метою забезпечення перевезень пасажирів, які забезпечують життєдіяльність міста, пропонуємо внести на розгляд позачергової комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради міста Кропивницького питання запровадження на період дії режиму надзвичайної ситуації регулярних спеціальних перевезень громадським транспортом на тролейбусних та автобусних маршрутах міста у години «пік», а саме: з 6 год. 00 хв. до 9 год. 00 хв. та з 16 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв., виключно працівників медичної сфери, поліції, спецслужб та працівників критичної інфраструктури, які забезпечують життєдіяльність міста, за спеціальними перепустками, — зазначив начальник управління Віктор Житник.
     
    Передбачається, що при цьому перевізникам дозволять здійснювати перевезення пасажирів в режимі регулярних спеціальних перевезень за закріпленими за ними маршрутами без розроблення паспорту міського автобусного маршруту регулярних спеціальних перевезення.