Що українці думають про карантин?

  • 2 квіт. 2020 11:39
  • 528
    • Новина Що українці думають про карантин? Ранкове місто. Кропивницький
     
    З 12 березня в Україні запроваджений карантин задля уникнення поширення COVID-19. Більшість українців серйозно ставиться до загрози пандемії в Україні, вважаючи карантин необхідним та ефективним засобом. Однак чи всі готові сидіти вдома?
     
    Відповідно до опитування соціологічної групи «Рейтинг», яке було здійснене 28-30 березня, 87% респондентів вважають реальною загрозу поширення коронавірусу в Україні. Ще тиждень тому таких думок було на 15% менше. До того ж більшість громадян вважають запроваджені карантинні заходи ефективними і підтримують їх продовження до 24 квітня.
     
    Дослідження свідчить, що понад половину українців обмежили свій вихід із дому. Лише третина опитаних працює далі у звичному режимі.
     
    Цікаво, що на думку більш ніж половини опитуваних, запровадженні обмеження є оптимальними. А 28% вважають, що вони є надто м’якими. Думки щодо введення надзвичайного стану розділилось майже навпіл: 49% підтримують, а 43% – ні.
     
    При цьому понад половину українців вважають, що президент Володимир Зеленський реагує на ситуацію ефективно. А сам глава держави обіцяє, що держава допоможе громадянам пережити ізоляцію.
     
    - Ми бачимо, що карантин потрібен. Я впевнений, що він врятує багато життів. Однак уряд мусить знайти кошти, щоб допомогти найбіднішим українцям, – заявив він 1 квітня. 
     
    Варто зауважити, що 1 квітня уряд вирішив посилити карантинні обмеження. У новій постанові пропонується заборонити переміщатися більш ніж 2 особам разом, окрім службової необхідності чи супроводу дітей. Обов’язковим є носіння маски чи респіратора в громадських місцях. Гуляти у скверах, парках, зонах відпочинку також забороняється, так само, як і на дитячих та спортивних майданчиках. Відвідувати перелічені місця можна лише у випадку службової необхідності або для вигулу домашніх тварин.
     
     
    ГО Центр громадського моніторингу та контролю