Кіровоградщина: Управляння Держгеокадастру вживає обмежувальні заходи на період пандемії

  • 2 квіт. 2020 09:13
  • 847
    • Новина Кіровоградщина: Управляння Держгеокадастру вживає обмежувальні заходи на період пандемії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Журналісти місцевих ЗМІ друкують неперевірені дані стосовно роботи ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області у період карантину щодо запобігання поширенню коронавірусу (COVID-19).
     
    Дану ситуацію коментує в.о.начальника установи Юрій Коробов.
     
    З огляду на ситуацію, яка наразі панує в Україні стосовно поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, дотримуючись рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України, відповідних інструкцій Держгеокадастру, вжило обмежувальні заходи, які діятимуть до  покращення епідемічної ситуації в країні загалом.
     
    Насамперед, тимчасово призупинені особисті (виїзні) прийоми керівництвом ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області та прийоми громадян у Громадських приймальнях. 
    Враховуючи актуальність питань у земельній сфері для землекористувачів, зокрема наявність великої кількості звернень громадян до установи, забезпечення безперебійного надання послуг, передбачених чинним законодавством, ГУ Держгеокадастру області продовжує працювати в автономному режимі. 
     
    Охочі можуть:
    подавати звернення в паперовому вигляді, зокрема, поштою на адресу ГУ;
    надсилати листи електронно на адресу: kirovohrad@land.gov.ua;
    консультуватися з фахівцями служби за допомогою гарячої лінії: 0(522)55 11 55; 0 800 300 808;
    через сервіс електронних послуг Держгеокадастру. 
     
    Також запроваджені обмежувальні заходи стосовно працівників. Діє вхідний санітарний контроль: щоденно вимірють температуру працюючим спеціаліста та недопускаються до роботи ті, хто мають ознаки інфекційного захворювання. Посилені дезінфекційні заходи усіх приміщень Головного управління Держгеокадастру. Проведиться роз’яснювальна робота серед працівників про заходи щодо запобігання захворюванню на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом. 
     
    Відповідно до наказу Голови Держгеокадастру від 18.03.2020 № 22-28-0.17-2728/2-20 внесено зміни до правил Внутрішнього службового розпорядку. Зокрема доповнено новим пунктом такого змісту: «За ініціативою державного службовця і згодою його безпосереднього керівника та керівника самостійного підрозділу такий державний службовець може виконувати завдання за посадою за межами адміністративної будівлі Головного управління. Для цього державний службовець повинен погодити у письмовій формі, зокрема засобами телекомунікаційного зв'язку, перелік відповідних завдань та строки їх виконання з безпосереднім керівником та керівником самостійного структурного підрозділу… За межами адміністративної будівлі державного органу можуть виконуватися завдання, якщо їх якісне, ефективне та результативне виконання не потребує: використання інформації з обмеженим доступом; доступу до комп’ютерного, телекомунікаційного та/або програмного забезпечення, яке функціонує лише у межах приміщення Головного управління; обов’язкового перебування в приміщенні Головного управління (залучення інших працівників Головного управління, проведення консультацій, нарад тощо)».
    Таким чином у березні поточного року у відпустках перебувають 48, а у квітні заплановано вихід у відпустку 81 працівника. 
     
    Ніяких «бунтів» серед працівників у ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області не назріває. Якщо у журналістів існують питання щодо роботи установи, то просимо звертатися безпосередньо за телефоном: 0522 55-10-44.
     
    Пресслужба ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області