Пенсіонери Кіровоградщини на карантині: що відомо про отримання обіцяної виплати в розмірі 1000 гривень

  • 1 квіт. 2020 15:25
  • 1303
    • Новина Пенсіонери Кіровоградщини на карантині: що відомо про отримання обіцяної виплати в розмірі 1000 гривень Ранкове місто. Кропивницький
     
    16 березня президент України Володимир Зеленський звернувся до населення стосовно умов життя під час карантину. Зокрема, серед них він згадав і про одноразову грошову допомогу пенсіонерам. 
     
    Так, Володимир Зеленський заявив, що додаткові виплати в розмірі 1 тисячі гривень отримають усі пенсіонери, які мають пенсію менше 5 тисяч гривень на місяць. Підтримала його й міністерка соціальної політики України Марина Лазебна.
     
    - З 1 квітня ми видамо одноразову допомогу у розмірі 1 тисячи гривень. За рішенням уряду, пенсіонери, які мають пенсію менше 5 тисяч гривень, отримають одноразову доплату - 1 тисяча гривень. Таку доплату також отримають діти з інвалідністю, соціальні пенсіонери, інваліди дитинства, - зазначила посадовиця.
     
    Крім того міністерка повідомила, що якщо у пенсіонерів виникне заборгованість за комунальні послуги в період карантину, то їм не нараховуватимуть пеню, а також не скасовуватимуть субсидію.
     
    Проте в головному управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області повідомили, що жодної інформації стосовно виплат пенсіонерам вони не мають. 
     
    - На сьогоднішній день жодного нормативного документу, який передбачає виплати грошової допомоги пенсіонерам, ми не отримували. У зв’язку з цим, жодною інформацією ми не володіємо, - розповідає заступниця начальника головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Олена Романченко.
     
    Нік Шендеровський