До України прибуде партія гуманітарної допомоги від уряду КНР

  • 1 квіт. 2020 11:20
  • 653
    • Новина До України прибуде партія гуманітарної допомоги від уряду КНР Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міністр закордонних справ України провів відеорозмову із Послом КНР в Україні Фань Сяньжуном. Про це пише Урядовий портал
     
    Дмитро Кулеба висловив вдячність Китаю за допомогу Україні у боротьбі з пандемією COVID-19 і партію гуманітарної допомоги, яка 1 квітня прибуде до України. У ній будуть тести ПЛР, дистанційні термометри, медичні окуляри та інші засоби індивідуального захисту для медичного персоналу.
     
    Сторони домовилися продовжувати взаємодію у цій сфері. Зокрема, Фань Сяньжун на прохання глави МЗС підтвердив можливість сприяння у централізованій доставці в Україну допомоги, яку китайські міста зібрали для українських міст-побратимів.
     
    З метою розвитку стратегічного партнерства між Україною та Китаєм 1 квітня Дмитро Кулеба та Ван Ї проведуть першу телефонну розмову міністрів закордонних справ двох країн. 
     
    - Ми можемо цей рік глобальних ризиків перетворити на рік можливостей у китайсько-українських відносинах, - зазначив Дмитро Кулеба. 
     
    Особливу увагу співрозмовники приділили розвитку торгівлі та інвестицій між країнами, зокрема, обговорили перспективні проекти, які найближчим часом можуть бути реалізовані в Україні за участі китайської сторони. 
     
    - Підтримка українських експортерів є моїм пріоритетом. За результатами 2019 року Китай став головним торговельним партнером для України. Товарообіг між нашими державами сягнув рекордних 12,8 млрд дол. США. Цьогоріч ми маємо не лише зберегти, а й розвинути цей успіх, збалансувавши структуру торгівлі, - зазначив глава МЗС.
    ФОТО з сайту Міністерства закордонних справ