Кропивницький: Четверо сестричок-близняток виписуються додому

  • 1 квіт. 2020 09:45
  • 1947
    • Новина Кропивницький: Четверо сестричок-близняток виписуються додому Ранкове місто. Кропивницький
     
    Четвірню, яка народилась у Кропивницькому місяць тому, виписали з перинатального центру, про це йдеться у відеосюжеті каналу UA: Суспільне
     
    Чотирьох дівчат-близнят, які народилися у Кропивницькому майже місяць тому, виписали з перинатального центру. Це перша четверня за вісім років роботи центру – розповіла завідувачка Тетяна Мітєва. Імена сестричкам дали такі: Діана, Милослава, Вікторія та Єлизавета. На світ вони з’явились за допомогою кесаревого розтину. Їхня мама – 20-річна кропивничанка Анастасія Валіхновська – студентка. Тато – 24-річний Владислав Валіхновський – працює рятувальником.
     
    За словами завідувачки перинатального центру Тетяни Мітєвої, мама з доньками перебувала у пологовому 29 днів: ”Ми їх виписуємо з вагою 2,6-2,7 кг, а народилися вони з вагою від 1760 до 1800 грамів. Згідно терміну вагітності, діти досягають зрілого віку в 36 тижнів, вони народилися в 32. Сьогодні їм 36 тижнів. Мама почуває себе добре”.
     
    Дідусь четвірні Володимир Гончаренко розповів, що дуже зрадів, коли дізнався, що донька народила чотирьох дівчат: ”Ще не тримав. З цим вірусом остерігаюсь. Але, звичайно, хочу”.
     
    Анастасія і Владислав Валіхновські з чотирма доньками житимуть у орендованій двокімнатній квартирі. Її площа – 42 квадратних метри. Щомісяця, за словами Владислава Валіхновського, за квартиру платять п’ять тисяч гривень. Мріє про будинок: ”Такий, щоб розташований був недалеко від садочку, школи. Щоб дітей недалеко водити. Щоб приватна територія була, двір, де можна зробити гойдалки й щось інше для дітей. В будинку має бути, мінімум, три кімнати: для нас з жінкою і по двоє дівчат у кімнаті”.
     
    Мама четвірні Анастасія Валіхновська розповіла, що почувається добре, доньок вже розрізняє, до нового ритму життя звикла: ”Друга – Ліза – активна, це проявляється у рухах, дівчинка з характером. Вона у нас найменша, але бойова. Міла – це дівчинка, яка народилася третьою, також показує характер. От їй незручно лежати, вона починає плакати. Діана і Віка схожі одна на одну, вони просять уваги”.
     
    У квартирі є два дитячих ліжка. Також родина має дитячий візок на два місця. Їх родині подарували. Ще один будуть купувати. Дітей допомагатимуть доглядати бабусі.