Чи забезпечена Кіровоградщина апаратами штучної вентиляції легень

  • 30 бер. 2020 18:00
  • 1411
    • Новина Чи забезпечена Кіровоградщина апаратами штучної вентиляції легень Ранкове місто. Кропивницький
     
    Усі п’ять лікарень Кіровоградської області, визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, забезпечені апаратами штучної вентиляції легень (ШВЛ) загальною кількістю 58 штук. Таку інформацію надає новий дешборд Національної Служби Здоров’я України.
     
    Так, в обласному центрі Кіровоградська обласна лікарня має на обліку 47 апаратів ШВЛ, Центральна міська лікарня – 3 апарати. У трьох інших районних лікарнях області – в Добровеличківці, Малій Висці і в Олександрії – налічується 2, 5 і 1 апарати відповідно.
     
    За даними дешборду НСЗУ, усього у визначених на Кіровоградщині лікарнях для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 налічується 1879 ліжко-місць. Кількість інфекційних ліжко-місць становить 214, місць ізоляції хворих – 76 і 28 ліжко-місць у відділеннях інтенсивної терапії.  
     
    Надаватимуть медичну допомогу хворим на коронавірус 51 анестезіолог і 94 лікарів (інфекціоністи, терапевти, педіатри). 
    Як повідомлялося раніше, відповідні заклади охорони здоров’я рекомендовані НСЗУ спільно з МОЗ і схвалені очільниками областей та регіональними департаментами охорони здоров’я. У разі потреби кількість лікарень буде збільшено.