Кіровоградщина: СБУ не допустить дестабілізації в регіоні

  • 30 бер. 2020 17:23
  • 832
    • Новина Кіровоградщина: СБУ не допустить дестабілізації в регіоні Ранкове місто. Кропивницький
     
    У період дії карантину Управлінням СБУ в Кіровоградській області проводить заходи щодо протидії негативним інформаційним впливам, які реалізовуються окремими користувачами загальнодоступних та соціально-орієнтованих ресурсів мережі Інтернет, а саме, поширення недостовірних даних та панічних настроїв щодо розповсюдження вірусу «COVID-19» в державі.
     
    Так, фахівці відділу контррозвідувального захисту держави у сфері інформаційної безпеки встановили особу, яка через веб-ресурс місцевого видання поширила неправдиве інформаційне повідомлення про смерть жительки Долинського району від «COVID-19», а також про велику кількість контактних з нею осіб.
     
    Матеріали УСБУ направлено до Нацполіції для складення протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст.173-1 КУпАП (поширювання неправдивих чуток).
     
    Також кіберфахівці провели три роз’яснювальні бесіди з мешканцями Кропивницького, які, використовуючи власні акаунти та спільноти соціально-орієнтованого ресурсу «Facebook», систематично публікували недостовірні матеріали щодо карантинних заходів та епідеміологічної ситуації в регіоні.
     
    Підкреслимо, Служба безпеки України зараз орієнтується на комплексний та проактивний підхід у боротьбі зі зловживаннями через пандемію та недопущення дестабілізації в країні.