Як розподіляються хворі на коронавірус за віковими групами (ТАБЛИЦЯ)

  • 30 бер. 2020 14:00
  • 1536
    • Новина Як розподіляються хворі на коронавірус за віковими групами (ТАБЛИЦЯ) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Якщо вам більше 65-ти років і ви маєте такі хвороби як хронічні легеневі захворювання, захворювання серцево-судинної системи, діабет, ви маєте високий ризик тяжкого перебігу захворювання COVID-19. Однак, якщо у вас серйозне хронічне захворювання, ви маєте високий ризик тяжкого перебігу COVID-19, навіть якщо вам менше 65 років.
     
    Щоб захистити себе, тримайтеся на відстані не менше 1 метра від людей із симптомами ГРВІ та дезінфікуйте поверхні, до яких часто торкаєтесь ви та інші люди. Регулярно та ретельно мийте руки і не торкайтеся очей, рота та носа немитими руками.
     
    !!COVID-19 не циркулює у повітрі.
     
    Вірус, який викликає COVID-19, передається через крапельки, що утворюються, коли заражена людина кашляє, чхає або говорить. Ці краплі занадто важкі, щоб циркулювати у повітрі. Вони швидко падають на підлогу або інші поверхні.
     
    Ви можете заразитися, вдихнувши заражені вірусом краплі, якщо ви перебуваєте на відстані не менше 1 метра людини, інфікованої COVID-19. Також вірус передається контактним шляхом, тож ви можете заразитися, торкнувшись забрудненої поверхні, а потім — очей, носа чи рота немитими або недостатньо ретельно помитими руками.