Чи готова Кіровоградщина до лікування коронавірусу?

  • 29 бер. 2020 12:15
  • 1369
    • Новина Чи готова Кіровоградщина до лікування коронавірусу? Ранкове місто. Кропивницький

     

    Всі стаціонари Кіровоградської області мають можливість проводити швидку діагностику у пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію або при наявності ознак запалення легенів. Про це під час прес-брифінгу, скликаного терміново у зв’язку з виявленням чотирьох перших випадків інфікування COVID-19, повідомив начальник департаменту охорони здоров’я Кіровоградської облдержадміністрації Олег Рибальченко.

    — Ця робота продовжиться. Всі пацієнти з відповідними симптомами будуть обстежені. Крім того, мобільні бригади обстежують всіх пацієнтів, які перебувають в самоізоляції. Таким чином ми намагаємося визначити коло не охоплених клінічним оглядом пацієнтів, в яких можна запідозрити коронавірусну інфекцію, - повідомив Олег Рибальченко.   

    Крім того відбувається діагностика контактних осіб, які госпіталізовані до госпітальних баз. Ці пацієнти перебувають в ізольованих приміщеннях і будівлях. Персонал перебуває разом з ними. Їм, відповідно, надають пильну медичну допомогу.

    Олег Рибальченко розповів також про стан чотирьох пацієнтів, які були госпіталізовані протягом доби до госпітальних баз із коронавірусом.

    — Їхній стан середнього ступеня важкості. У них ознаки запалення легенів, але їх лікують, - повідомив чиновник.

    Нагадаємо, Четверо жителів Кіровоградщини захворіли на COVID-19.