Кіровоградщина: Управління охорони здоров’я збирало "відкати" з підлеглих медпрацівників

  • 28 бер. 2020 09:30
  • 816
    • Новина Кіровоградщина: Управління охорони здоров’я збирало «відкати» з підлеглих медпрацівників Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області викрили групу осіб, до складу якої входили посадові особи структурного підрозділу управління охорони здоров’я однієї з міських рад, які організували схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди від підлеглих молодших медичних працівників у вигляді «відкатів». Сума отриманої неправомірної вигоди складає 60 тис грн.
     
    Незаконну діяльність посадових осіб викрили 25 березня у результаті спільної роботи працівників прокуратури області, Управління стратегічних розслідувань Нацполіції та слідчих СУ Нацполіції в області.
     
    За даними слідства, вказана група осіб організувала схему з вимагання та отримання неправомірної вигоди зі своїх підлеглих за рахунок бюджетних коштів, виділених на реформування районних медичних закладів, а також премій медичних працівників. Щомісячно вимагали від підлеглих молодших медичних працівників частину від отриманої заробітної плати у вигляді премій, не дивлячись на те, що заробітна плата медперсоналу і так мізерна. 
     
    Викрили посадовців медичної сфери «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди у сумі 60 тис грн.
    У кримінальному провадженні тривають першочергові слідчі дії та встановлюється коло осіб причетних до злочину.
    Вирішується питання повідомлення про підозру фігурантам справи за ч. 3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)  Кримінального кодексу України, а також клопотання щодо обрання запобіжного заходу.
    Триває досудове розслідування.
     
    Прес-служба прокуратури Кіровоградської області