На Кіровоградщині закрили продуктовий магазин

  • 26 бер. 2020 10:08
  • 1126
    • Новина На Кіровоградщині закрили продуктовий магазин Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Гайвороні тимчасово припинили роботу продуктового магазину через порушення законодавства, пише сайт Управління держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
     
    Під час здійснення заходу державного нагляду (контролю) в торговельному закладі Гайворона фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини встановили, що фізична особа-підприємець при здійсненні обігу харчової продукції не дотримується вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.
     
    В перевіреному торговельному закладі не підтримується чистота, внаслідок чого харчові продукти не захищені від забруднення на всіх стадіях обігу. Вимоги до реалізації хліба та хлібобулочних виробів у магазині не витримуються. Не здійснюється контроль за дотриманням необхідних температурних режимів при реалізації продукції в торговому залі, що може призвести до розмноження патогенних мікроорганізмів та формування токсинів у продуктах харчування тощо. Також відсутні підтвердження того, що персонал магазину періодично проходить навчання щодо гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів.
     
    З огляду на те, що виявлені порушення можуть становити загрозу для здоров’я та життя громадян, та керуючись ст. 11, 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», Головне управління держпродспоживслужби в Кіровоградській області вирішило призупинити роботу торговельного закладу терміном на 10 днів для усунення виявлених порушень. Ситуація залишається на контролі Держпродспоживслужби Кіровоградщини.