У Кропивницькому офіційно відкрили Почесне консульство Литовської Республіки

  • 25 бер. 2020 18:05
  • 1790
    • Новина У Кропивницькому офіційно відкрили Почесне консульство Литовської Республіки Ранкове місто. Кропивницький
     
    Посаду Почесного консула Литви в Кропивницькому і Кіровоградській області обійматиме засновник агрохолдингу «АЙ ЕНД Ю ГРУП ЮКРЕЙН» Сергій Тарасов.
     
    25 березня 2020 року офіційно відкрили Почесне консульство Литовської Республіки в Кропивницькому і Кіровоградській області. Це вже тринадцята почесна консульська установа Литви в Україні й перша, яка відкрилася цього року. Примітно, що саме в 2020 році відзначається 30-та річниця відновлення незалежності Литви, з нагоді чого в Україні на початку березня відбулася низка урочистих заходів.
     
    Зважаючи на карантин у зв’язку з епідемією коронавіруса, у церемонії відкриття Почесного консульства Литви в Кропивницькому не зміг взяти участь Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс. Відкриття консульства відбулося за участю Почесного консула Литовської Республіки в Кропивницькому і Кіровоградській області Сергія Тарасова та обмеженого кола гостей.
     
     
    - Відкриття Почесного консульства в Кропивницькому зміцнить економічні та культурні зв’язки Литви та України. Відтак, у центрі України з’являться нові можливості для розвитку взаємовигідних відносин між обома країнами, — зазначив на церемонії відкриття Сергій Тарасов.
     
    Зазвичай право стати Почесним консулом надається відомим місцевим підприємцям, які сприяють економічному та суспільному розвитку регіону. Засновник агрохолдингу «АЙ ЕНД Ю ГРУП ЮКРЕЙН» Сергій Тарасов відомий своїм відповідальним ставленням до розвитку аграрного сектору Кіровоградщини та меценатством. Також він має тісні зв’язки з у бізнес-колах Литви.
     
    Урочиста церемонія вручення Сергію Тарасову екзекватури — документа, який дає право на виконання обов’язків Почесного консула Литовської Республіки в місті Кропивницькому та Кіровоградській області — відбулася 18 лютого 2020 року в Міністерстві закордонних справ України.
     
    - Поява в Кропивницькому Почесного консульства реально допоможе розвитку бізнес-клімату Кіровоградщини, — зазначає Сергій Тарасов. — Співпраця бізнесменів нашого регіону з їхніми литовськими колегами стане більш корисною та вигідною для наших держав.