Олімпійські ігри не пройдуть цього року через коронавірус

  • 24 бер. 2020 16:24
  • 1161
    • Новина Олімпійські ігри не пройдуть цього року через коронавірус Ранкове місто. Кропивницький
     
    Член Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Дік Паунд заявив, що через пандемію коронавіруса Олімпійські ігри 2020 року в Токіо будуть перенесені. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на USA Today, передає «Утренний город». 
     
    Олімпійські ігри 2020 повинні були пройти в Токіо з 24 липня по 9 серпня, але через поширення коронавирусной інфекції в світі прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе і президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах прийняли рішення перенести їх.
     
    За Діка Паунда, Олімпіада буде перенесена на 2021 рік, а деталі перенесення Олімпіади будуть висвітлені в найближчі чотири тижні.
     
    - Грунтуючись на тій інформації, яка є у МОК, було прийнято рішення про перенесення Олімпіади. Деталі поки не повідомляються, але одне відомо напевно - Ігри не розпочнуться 24 липня 2020 року, - повідомив Паунд.
     
    Значимо, що відразу дві країни, Австралія і Канада, відмовилися від участі своїх спортсменів на літніх Олімпійських іграх в Токіо, якщо вони відбудуться влітку 2020 року.
    Також Організаційний комітет "Токіо-2020" приступив до розробки альтернативних сценаріїв проведення Олімпійських ігор 2020 через загрозу поширення коронавирусу.
     
    Нік Шендеровський