На Кіровоградщині вже з’явилися тести на коронавірус

  • 24 бер. 2020 14:19
  • 1620
    • Новина На Кіровоградщині вже з’явилися тести на коронавірус Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 24 березня, Кіровоградщина отримала ПЛР-тести й експрес-тести для виявлення коронавірусу. 
    Про це повідомляє прес-служба ОДА, передає “Утренний город”.
     
    Тести використовуватимуть для діагностування пацієнтів у разі підозри на COVID-19.
    — Учора в Україну з Китаю доставили тест-системи для визначення коронавірусної інфекції і засоби індивідуального захисту для медиків. Кіровоградщина вже отримала перший транш ПЛР-тестів, які будуть використовуватись у вірусологічній лабораторій обласного лабораторного центру для діагностики COVID-19. Це перша партія, яка перекриє нагальні потреби, — повідомляє голова ОДА Андрій Балонь. 
    Окрім тест-систем із Китаю, Кіровоградщина має експрес-тести для початкової діагностики COVID-19. Їх за власний кошт закупив обласний лабораторний центр. 
    Наразі першочергові потреби регіону покриті. Найближчими днями на Кіровоградщину надійдуть додаткові поставки тест-систем і засобів індивідуального захисту для медиків — маски, респіратори та спеціальні комбінезони.
    Отримані засоби індивідуального захисту розподілять між госпітальними базами та екстреними бригадами «швидкої», які цілодобово чергують на випадок поширення епідемії. 
    Станом на 13:00 23 березня на Кіровоградщині не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку захворювання на коронавірусну інфекцію чи підозри на неї. На випадок епідемії в області розширили мережу госпітальних баз, до її складу ввійшли дев’ять медичних закладів регіону.