На Кіровоградщині у знам’янській піцерії знайшли тарганів

  • 24 бер. 2020 13:30
  • 674
    • Новина На Кіровоградщині у знам’янській піцерії знайшли тарганів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Заклад громадського харчування – піцерію у Знам’янці перевірили фахівці Знам’янського районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини. Про це пише сайт Держпродспоживслужби Кіровоградської області.
     
     
    Під час заходу державного нагляду встановили, що в піцерії для приготування страв використовують продукцію власного домашнього виробництва (консервовані помідори, перець, огірки), що заборонено. На деякі харчові продукти відсутні супровідні документи, а в постачальників продукції не підтверджено наявність державної реєстрації або експлуатаційного дозволу.
     
    На потужності відсутні калібровані термометри для контролю за температурним режимом в морозильних та холодильних камерах. Сири «Фета», «Радомер», «Горгонзола» зберігаються в морозильній камері за температури -18С при вимозі виробника від +2 до +6С. Масло вершкове зберігається за температури +7С при необхідних від 0 до -5С. Паста томатна зберігається на потужності при кімнатній температурі +22С, в той час як необхідна температура зберігання не вище +8С. Недотримання температурних режимів зберігання харчових продуктів може призвести до розмноження в них мікроорганізмів та формування токсинів.
     
    Також встановлено порушення товарного сусідства. Так в одній морозильній камері нерозмежовано зберігаються сире м'ясо курки, лід для коктейлів, заморожені ягоди, сир. В мийному цеху відсутнє зонування, а саме: чисті тарілки для видачі страв розміщуються на полиці поруч з контейнером для відходів.
     
    До того ж під час перевірки було встановлено наявність у закладі тарганів, що не підтверджує ведення боротьби зі шкідниками.
     
    Враховуючи все зазначене, Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надало суб’єкту господарювання припис про усунення виявлених порушень, невиконання вимог якого тягне застосування штрафних санкцій. Обіг потенційно небезпечної харчової продукції в закладі було припинено. Ситуація залишається на контролі Держпродспоживслужби Кіровоградщини.