У магазинах Кропивницького на фоні карантину різко виросла вартість продуктів

  • 23 бер. 2020 13:55
  • 2124
    • Новина У магазинах Кропивницького на фоні карантину різко виросла вартість продуктів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Мережа супермаркетів «АТБ» заявила про підвищення цін на ряд продуктів харчування і товари першої необхідності в умовах карантину, введеного в Україні у зв'язку з коронавірусом. Про це йдеться в прес-релізі компанії.
     
    Зокрема, продукти «борщового набору» (картопля, капуста, цибуля, морква) подорожчали на 35-128%, цукор - на 8%, макаронні вироби на 9,5%, пшенична крупа - на 11%, гречка на 51%, борошно - 5%, яйця - 6%.
     
    Компанія «АТБ-Маркет» пояснює підвищення цін на зазначені товари стрімким зростанням закупівельних цін від постачальників не тільки для торгової мережі «АТБ», але і для всіх операторів українського ринку роздрібної торгівлі.
     
    - Причина подорожчання криється в тому, що найбільші постачальники істотно піднімають відпускні ціни. Причому не тільки для нашої торгової мережі, а й для інших операторів українського ринку рітейлу. Це пояснюється значним зростанням витрат на виробництво продукції, пов'язаним з карантинними заходами і строгими обмеженнями, а також зі зміною цін на всі імпортні складові собівартості товару (пов'язане з девальвацією гривні), - написав голова ради директорів і генеральний директор корпорації «АТБ» Борис Марков.
     
    За словами Маркова, зараз компанія «АТБ-Маркет» докладає всіх зусиль, аби мінімізувати підвищення цін постачальниками, а також зберігає мінімальний для українського рітейлу рівень націнки, на які відпускаються товари - не більше 10-15% від закупівельної вартості.
     
    - Зі свого боку ми змушені приймати ці переоцінки. Це необхідно для стабільної роботи більш ніж тисячі наших магазинів і безперебійної поставки гарантовано якісних продуктів до вашого столу. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб наші клієнти завжди могли отримати те, за чим прийшли в магазин. І за мінімально можливою ціною, - додав Марков.
     
    Також він запевнив, що мережа АТБ впровадила ряд заходів для забезпечення стабільної діяльності своїх магазинів в рамках карантину. 
    Так, компанія забезпечила доставку співробітників своїх магазинів власним транспортом, щоб знизити залежність від обмежень громадського транспорту.
    Нагадаємо, що раніше компанія повідомила про запуск проекту з доставки продуктів додому - покупцям, які дотримуються карантинних обмежень, не потрібно залишати будинок, щоб відвідувати магазини.
     
    Постачальники, в свою чергу, заявляють про зростання витрат виробництва, пов'язаних з прийнятими карантинними заходами. Зокрема, до їх числа відносяться заборони і обмеження на перебування великої кількості працівників в одному приміщенні. Проблеми з транспортом також вплинули на ситуацію в торгівлі.
     
    Нік Шендеровський