Маски та антисептик: де можна знайти дефіцитні товари у Кропивницькому

  • 19 бер. 2020 18:40
  • 3335
    • Новина Маски та антисептик: де можна знайти дефіцитні товари у Кропивницькому Ранкове місто. Кропивницький
     
    У соціальних мережах активно почала з’являтися інформація про те, що зараз у Кропивницькому неможливо знайти антисептики та маски. Проте наскільки глобальним є це питання в нашому місті, вирішив дослідити журналіст «Утреннего города». 
     
    Так, серед досліджених аптек, неможливо знайти ці товари у наступних районах:
     
    - Миколаївка
    - Некрасівка
    - Полтавська
    - Ковалівка
    - 5/5
    - Бєляєва 
    - Волкова
    - Балашівка
    - Попова
    - Жадова
    - Селище Нове
    - Селище Гірниче
     
    Де можливо знайти маски:
    - Станом на вчорашній вечір маски можна було придбати в пологовому будинку на Миколаївці. Вартість варіюється від 15 до 20 гривень
    - Користувачі інтернету розповіли редакції, що станом на вчорашній вечір маски були в обласній лікарні 
     
    Де можливо знайти антисептик:
     
    - Станом на сьогодні, антисептик був у мережі магазинів «Червний маркет». Працівники магазину запевнили, що дефіциту на цей товар в їхній мережі немає. 
    - Анонсували, що через день антисептики завозять до «Аврори», проте не у великій кількості. Востаннє в одному з магазинів вони в магазині були вчора. 
     
    За словами працівників, якщо такі товари з’являться в аптеках чи магазинах, їх розкуповують за кілька годин. Коментарів про те, як часто їм привозять маски та антисептик, працівники аптек не дають. 
     
    На питання, навіщо люди масово скуповують маски, найпоширенішою відповіддю є самозахист від коронавіурусу. 
     
    - Вже третій день ходжу до всіх аптек, які розташовані неподалік. Але знайти маску не можу. Звісно, що я боюся заразитися на коронавірус, тому й хочу собі купити хоча б кілька з них для профілактики хвороби, - розповідає свою позицію пенсіонерка Ніна Войняровська. 
     
    Водночас з цим, МОЗ нагадує про відсутність потреби носити маски людям, які не мають симптомів гострого респіраторного захворювання, адже це просто нічого не дасть.
    У ВООЗ настійно рекомендують використовувати дані вироби людям з ознаками ГРЗ / ГРВІ та людям, які доглядають за пацієнтами з такими симптомами, як кашель, лихоманка, нежить, підвищена температура тіла. Використання масок має сенс тільки для медичних працівників.
     
    У ВООЗ не забороняють носіння масок, але хірургічні маски з аптек слід міняти через кожні дві години, так як вони є одноразовими.
     
    Нік Шендеровський