На Кіровоградщині екс-даїшник розробив спецоперацію з викрадення судді (ФОТО)

  • 18 бер. 2020 17:27
  • 1088
    • Новина На Кіровоградщині екс-даїшник розробив спецоперацію з викрадення судді (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Колишній начальник Олександрійського ДАІ УМВС України в Кіровоградській області спланував та організував спецоперацію з викрадення судді у відставці Вищого господарського суду. Про це повідомляє пресгрупа УСБУ в Кіровоградській області.

    Екс-даїшник організував викрадення та планував отримати чималий викуп, однак не встиг – спецслужби викрили та затримали замовника та виконавця злочину.  

     

    – Виконавця для втілення злочинного задуму він підшукав у середовищі кримінальних кіл Кіровоградщини. За задумом зловмисника, його спільник мав викрасти суддю із місця приживання у столиці та насильно утримувати в одному із київських гаражів, - йдеться в повідомленні.

    Сам же організатор через шантаж та залякування планував змусити дружину потерпілого – секретаряВерховного суду України заплатити 300 тисяч доларів викупу. Гроші жінка мала передати через спільника.

    Аби замести сліди та уникнути викриття, організатор для ведення переговорів придбав окремі засоби зв’язку та телефонував із Кременчука Полтавської області.

    Правоохоронці у Києві імітували викрадення «жертви». Затримали замовника викрадення на Кіровоградщині після отримання обумовленого викупу на одній із автозаправок.

    У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у вчинення злочину та обрання запобіжного заходу.

    Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до вказаного злочину.

    Операція з викриття та затримання вимагача проводилась спільно з Головним управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, ГУ Нацполіції та прокуратурою Кіровоградської області.

    Читайте також: На Кіровоградщині поліція затримала чоловіка, який угнав авто.