Як у Кропивницькому в умовах карантину працюватимуть комунальні, екстрені служби та підприємства?

  • 17 бер. 2020 11:12
  • 2204
    • Новина Як у Кропивницькому в умовах карантину працюватимуть комунальні, екстрені служби та підприємства? Ранкове місто. Кропивницький
    Від початку карантину (12 березня — 3 квітня) майже всі державні, комунальні, екстрені служби та підприємства Кіровоградської області вирішили змінити порядок роботи, щоб вберегти громадян від потенційної загрози захворіти на коронавірус. Про їхню роботу детальніше у матеріалі “Утреннего города”.
     
    Нагадаємо, вчора, 16 березня, президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні розповів про умови життя країни в умовах карантину. 
    Зокрема, всі служби закликають не йти напряму у відділення тієї чи іншої компанії, якщо ситуацію можна вирішити по телефону або онлайн. 
     
     
    — Звертаємося до вас із проханням без нагальної потреби обмежити відвідування структурних підрозділів ПрАТ “Кіровоградобленерго”. Показники лічильника найкраще передавати, скориставшись електронними кабінетами для побутових і непобутових споживачів або Viber чи Telegram. Інформація, як це зробити, є на сайті підприємства та нашій сторінці в мережі Facebook. Якщо ви маєте ознаки застуди і вам украй необхідно прийти до нас, будь ласка, використовуйте медичну маску!, — пишуть працівники служби. 
     
     
    — До закінчення карантину доцільно уникати відвідування абонентських відділів та головного приміщення підприємства. Показники лічильника, як і раніше, можна передати декількома шляхами:
    — в особистому кабінеті на офіційному сайті “Кіровоградгазу”;
    — надіслати СМС-повідомлення;
    — зателефонувати оператору.
     
    Враховуючи підвищене навантаження на телефонні лінії, керівництво підприємства збільшило кількість операторів.
    Телефони для комунікації:
     
    (0522) 30-15-30 — багатоканальний
    (0522) 30-51-41 — багатоканальний
    (050) 343-44-55 — для абонентів Vodafone
    (067) 515-11-99 — для абонентів Kyivstar
     
     
    На підставі постанови КМУ від 11.03.2020 №211 "Про запобігання поширенню на території України короновірусу COVID-19" в управлінні патрульної поліції в Кіровоградській області приймають громадять лише з невідкладними питаннями:
     
    1. Видача евакуйованого транспортного засобу;
    2. Повернення посвідчення водія відповідно до судового рішення (за умови закінчення строку дії тимчасового дозволу на право керування та за наявності судового рішення).
     
    З усіх інших питань керівництво просить звертатися до УПП у Кіровоградській області письмово, на адресу: 25030, м. Кропивницький, вул. Юрія Бутусова, 22Б, або електронною поштою: kropivnytskyi@patrol.police.gov.ua
     
    Якщо необхідно написати звернення, це можна зробити на електронну пошту або на сайті заповнити відповідну форму. 
     
     
    Адміністрація підприємства просить не приходити без нагальної потреби або ж використовувати медичну маску. 
    Показники можна передати такими способами:
    — в особистому кабінеті споживача;
    — зателефонувати до кол-центру: (0522) 368-368, (050) 488-86-91, (050) 488-86-92, (050) 424-65-00, (067) 414-41-74.
    — скористатися мобільним додатком для смартфону;
    — за допомогою Viber-боту.
     
     
    Вчора, 16 березня, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович сказав, що на вході та у вбиральнях немає дезінфікувальних засобів рук, а це ризик для здоров’я як для містян, які приходять, так і для працівників у міськраді. 
     
    — В першу чергу, це задля нашої з вами безпеки. Будь-яке питання зараз можна вирішити онлайн або по телефону. Контролюйте заходи безпеки та дбайте про себе. Зведіть до мінімуму потребу людей приходити у міськраду, — прокоментував очільник міста.
     
    Всі зустрічі та роботу з громадянами відтепер проводитимуть по телефону або онлайн. Якщо невідкладні ситуації, — на вході кожному відвідувачу вимірюватимуть температуру. 
     
    Під час прес-конференцій нікого, крім спікерів, присутніх не буде. Про подальшу роботу міської ради можна спостерігати у Facebook.
     
    Станом на 17 березня в Україні зафіксовано 7 випадків хворих на коронавірус. Відтак, 4 хворих на коронавірус Covid-19 виявили в Чернівецькій області, два випадки інфікування в Києві та жінка в Радомишлі, Житомирська область, яка, на жаль, померла. Перший чоловік, який мав цю недугу у Чернівецькій області, одужав. 
     
    Редакція “Утреннего города” ще раз наголошує про необхідні заходи безпеки під час карантину:
     
    — Уникайте людних місць;
    — Мийте руки з милом не менше 20-ти секунд;
    — Використовуйте дезінфікуючі засоби для рук із вмістом спирту не менше 60%;
    — Правильно харчуйтеся та повноцінно спіть;
    — За можливості, дихайте свіжим повітрям у лісі, де немає людей.
     
    Якщо маєте будь-які ознаки ГРВІ чи грипу, телефонуйте сімейному лікарю, не йдіть у лікарню самостійно, щоб не наражати на небезпеку інших містян. 
     
    Бережіть себе. 
     
    Летиція Курята