Очільник Кіровоградщини розповів, з яким арсеналом область зустрічатиме коронавірус

  • 17 бер. 2020 11:33
  • 953
    • Новина Очільник Кіровоградщини розповів, з яким арсеналом область зустрічатиме коронавірус Ранкове місто. Кропивницький

    Голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Балонь повідомив, що в лікарнях області є 175 апаратів штучної вентиляції легень, необхідних для лікування пневмоній та інших ускладнень коронавірусу. Про це очільник області написав на своїй сторінці у фейсбук.  

    – Наразі на Кіровоградщині не зареєстровано жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус, - йдеться в повідомленні. – Проте отримую багато запитань щодо забезпечення медзакладів Кіровоградщини на випадок поширення епідемії. Отже, в лікарнях наявні:

    175 апаратів штучної вентиляції легень. У міських медзакладах Кропивницького - 13. Безпосередньо в обласній лікарні - 42. Усі інші апарати розподілені залежно від потужності закладів.

    715 пульсоксиметрів, які необхідні для визначення рівня кисню та оцінювання важкості стану хворого.

    133 тисяч масок. Ще 207 тисяч отримали з державного резерву.

    Близько 3 тисяч респіраторів.

    1045 захисних костюмів.

     

    У разі епідемії додаткові засоби захисту та необхідне медичне обладнання будуть закуплені за кошти резервного фонду.

     

    Проте зараз важливо бути свідомими! Наразі ситуація прямо залежить від рівня нашої з вами відповідальності. У всій країні введено карантин. До цих профілактичних заходів не можна ставитись халатно. Зупинити поширення епідемії зможемо тільки тоді, коли самоорганізуємось, будемо дотримуватись правил самоізоляції та особистої гігієни.

    Нагадаємо, міський голова Андрій Райкович звернувся до мешканців обласного центру. Крім того, відсьогодні у міській раді Кропивницького через коронавірус всім відвідувачам міряють температуру (ФОТО)