Патрульна поліція затримала водія на краденій автівці

  • 16 бер. 2020 16:43
  • 952
    • Новина Патрульна поліція затримала водія на краденій автівці Ранкове місто. Кропивницький
     
    Патрульні виявили п’яного водія на, ймовірно, викраденому автомобілі. Про це у ФБ пише Патрульна поліція Кіровоградської області.
     
    Цими днями, близько 2-ї години, у селі Соколівське Кропивницького району патрульні виявили буксирований автомобіль ЗАЗ 968, який рухався без світла та номерних знаків.
     
    Під час спілкування 22-річний водій автівки увесь час помітно нервував. Як виявилося – недаремно. При собі у громадянина та його товариша не було жодних документів. Інспекторам поліції здалося це підозрілим, тож вони одразу встановили власника ЗАЗу, який підтвердив, що автівку було викрадено.
     
    Також, поліцейські виявили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду показав – 0,46 проміле, що більше ніж у два рази перевищував допустиму норму.
     
    Патрульні винесли водієві постанову за ч.1 ст.126 (Керування авто без відповідних документів) та склали протокол за ч.1 ст.130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП.
     
    Охоронці порядку затримали та доставили автівку для зберігання на спеціальний майданчик, а на місце події викликали слідчо-оперативну групу Кропивницького районного відділку поліції.
     
    Нагадуємо, що за ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ передбачена максимальна відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 5 років.