Безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно навчитися ландшафтному дизайну

  • 13 бер. 2020 13:04
  • 793
    • Новина Безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно навчитися ландшафтному дизайну Ранкове місто. Кропивницький
     
    Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – державний навчальний заклад із потужною сучасною матеріально-технічною базою. 
     
    На базі центру безробітні мають можливість здобути престижну робітничу професію в галузях металообробки, будівництва, деревообробки, автомобільного транспорту, сільського господарства, сфери побуту, торгівлі, готельно-ресторанної справи та ін.
     
    У березні поточного року на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості формується група з метою підготовки фахівців за професією «Робітник зеленого будівництва».
     
    Навчання стартує 19 березня і триватиме 2,9 місяця.
     
    Умовами до направлення на навчання є:
    •   повна загальна середня або професійно-технічна освіта;
    •   повноліття (не менше 18 років);
    •   медична довідка з допуском до професії.
     
    Зазначена професія не є затребуваною на ринку праці, проте дає можливість працювати не лише на підприємствах садово-паркового будівництва, але й займатися підприємницькою діяльністю у цій сфері та стати ландшафтним дизайнером. Ландшафтний дизайнер – це і художник, і садівник, і архітектор в одній особі. Його задача – декорувати природний простір зеленню, квітами з урахуванням розташування комунікацій, альтанок, колодязів, клумб, дерев, чагарників і т.д.
     
    Для безробітних громадян, які зареєстровані в службі зайнятості, професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
     
    Якщо вас зацікавила вказана професія, за більш детальною інформацією звертайтеся до міськрайонних центрів зайнятості та філій обласного центру зайнятості.
     
    Відділ організації профнавчання 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості