Безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно здобути вищу освіту

  • 12 бер. 2020 09:17
  • 1039
    • Новина Безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно здобути вищу освіту Ранкове місто. Кропивницький
     
    Однією із дієвих послуг служби зайнятості щодо сприяння підвищенню конкурентоспроможності громадян на ринку праці є видача ваучерів на навчання. Це реальний шанс, який надається громадянам певних категорій, здобути новий фах чи підвищити кваліфікацію за вже набутою професією. Для роботодавців – це можливість мати необхідний кваліфікований персонал.
     
    Фахівчиня територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Соколівської об'єднаної територіальної громади пані Лариса отримала у Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості ваучер на навчання і, у вересні минулого року, розпочала навчання у ПВНЗ «Кропивницький інститут державного та муніципального управління» за спеціальністю «Соціальна робота».
     
    Жінка зазначає, що людина повинна навчатися протягом усього життя:
     
    - Якщо ми втрачаємо бажання засвоювати нове, ми не зможемо нарівні конкурувати з тими, хто постійно вчиться і збагачує свій обсяг знань. Оволодіння новими навички та вміннями у соціальній роботі – це вимога сьогоднішнього дня. 
     
    Цієї ж думки притримується і її однокурсниця, пані Олена, яка працює в обласному краєзнавчому музеї завідувачем квиткового бюро. Вона вважає, що така послуга служби зайнятості, як проходження професійного навчання шляхом отримання ваучера – це реальний шанс здобути вищу освіту за рахунок держави та бути затребуваним на ринку праці. Пані Олена впевнена, що здобуття спеціальності «Соціальна робота» допоможе їй розкрити свій потенціал та значно розширити перспективи у професійній сфері. 
     
    Слід відмітити, що на сьогодні перелік професій, за якими можна отримати ваучер на навчання та які користуються попитом на ринку праці, налічує 53 професії та спеціальності. За ваучерами можна навчатися на фахівців різних галузей економічної діяльності. Так, шукачі роботи Кіровоградщини можуть стати професіоналами у сфері сільського господарства, будівництва, харчових технологій, транспорту, інформаційних технологій та ін. 
     
    Загалом, у минулому році правом на отримання ваучера за сприяння центрів зайнятості області скористалися 48 громадян, які мають роботу, але прагнули розширити свої професійні можливості для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.
     
    Фахівці обласного центру зайнятості запрошують тих, хто зацікавився цією послугою служби зайнятості звертатися до найближчого центру зайнятості чи філії обласного центру зайнятості, або завітати на інтернет-ресурс обласного центру зайнятості, де можна отримати корисну інформацію щодо організації професійного навчання та інших послуг служби зайнятості. 
     
    Кіровоградський обласний центр зайнятості