У Кропивницькому відкрилася виставка до ювілею київського художника (ФОТО)

  • 11 бер. 2020 17:15
  • 1368
    • Новина У Кропивницькому відкрилася виставка до ювілею київського художника (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 11 березня, в обласному художньому музеї відкрилася виставка творів київського художника члена Національної спілки художників України «Мистецький світ Віктора Каверіна». Про це повідомляє журналістка «Утреннего города». 
     
    Виставка присвячена 70-річчю художника, який приїхав у свій день народження у Кропивницький. У художньому музеї представлено 16 творів митця: і пейзажі, і портрети.  
     
    — Це перша персональна виставка Віктора Каверіна у нашому місті. По творам художника видно сакральну тематику — ким є людина. На портретах зображені дружина, мистецтвознавці, колеги, учениці тощо. У кожній картині він намагається вловити і передати емоційний стан людини. І це йому прекрасно вдається. Крім цього художник приділяє увагу природі. Наприклад, його картина «Вечірній дзвін» — захід сонця тут переданий неймовірно. Художник не боїться експериментувати і це прекрасно, — розповіла кураторка виставки Анна Недлінська. 
     
     
    Сам Віктор Каверін говорить, що може здаватися, ніби всі картини різні. Проте загалом — це реалізм. Митець також розповів про власне бачення стилів. 
     
    — Тут і академічний, й експресивний, і психологічний реалізм. Часом роботи пишуть день, деякі — два тижні чи більше. Більше всього мене привертає увагу внутрішнє у людини. Бажання відкрити особистість людини зі мною і досі, змолоду. Я розробив власний естетичний стиль: взяти від минулого до сьогоднішнього все найкращий об‘єднати у картині, — прокоментував Віктор Каверін. 
     
     
    Привітати колегу завітала місцева художниця, член Національної спілки художників України Ольга Коломієць. Колектив обласного художнього музею подарував митцю вітальний лист та фотоколаж. 
    Виставку кропивничани можуть подивитися протягом двох тижнів.
     
    Летиція Курята