Кіровоградщина: На Долинщині військовий відкрив власну справу

  • 4 бер. 2020 16:06
  • 888
    • Новина Кіровоградщина: На Долинщині військовий відкрив власну справу Ранкове місто. Кропивницький
     
    27-річний мешканець Долинського району, Олексій Базаров, у свій час опанував у Криворізькому центрі підготовки і перепідготовки робітничих кадрів №1 професію «електрогазозварник». За здобутою професією попрацювати не вдалося, адже молодий чоловік вирішив здійснити свій громадянський обов’язок і підписати контракт на проходження військової служби у Збройних Силах України. 
     
    Більше року Олексій служив водієм автотранспортних засобів військової частини, яка була задіяна у проведенні АТО/ООС. Після демобілізації молодий чоловік працевлаштувався до фізичної особи - підприємця, який здійснював свою  діяльність із підтримки пасажирських або вантажних перевезень. Пропрацювавши декілька місяців у підприємця, юнак зрозумів, що його освіти, навичок та умінь вистачить для того, щоб працювати на самого себе. 
     
    Переглядаючи стрічку новин у соціальній мережі Фейсбук, Олексій дізнався, що сьогодні служба зайнятості має реальну можливість допомогти охочим безробітним громадянам, у тому числі учасникам АТО/ООС, започаткувати власний бізнес. Тож молодий чоловік вирішив не відкладати цю справу «у довгий ящик» і звернувся за допомогою у працевлаштуванні до Долинської районної філії обласного центру зайнятості.
     
     
    З перших днів перебування на обліку Олексій почав активно співпрацювати зі своїм кар’єрним радником, озвучив свої наміри щодо працевлаштування, після чого відвідав запропоновані семінари, у тому числі інформаційний семінар «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес», які допомогли йому переконатися у правильності прийнятого рішення. Профдіагностичне тестування ще раз підтвердило його готовність започаткувати власний бізнес.
     
    Спільно з фахівцем філії Олексій підготував бізнес-план, де виклав всі свої ідеї та розрахунки, які чітко відображали техніко-економічне обґрунтування його діяльності, а також дали можливість побачити модель його підприємства в майбутньому. Результат не забарився.
     
     Після успішного захисту бізнес-проекту колишній військовослужбовець отримав одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Сьогодні молодий чоловік вправно здійснює технічне обслуговування та ремонт авто. 
     
     - Я з вдячністю згадую уважне ставлення, чуйність і повагу від кожного фахівця районної філії обласного центру зайнятості, які зі мною спілкувалися і підтримали моє прагнення стати підприємцем, – поділився спогадами Олексій. – Бажаю шукачам роботи побільше оптимізму та готовності швидко пристосовуватись до життєвих обставин: тоді мрії неодмінно стануть реальністю! 
     
     
    Тож побажаємо молодому підприємцю-початківцю наполегливо працювати, бути впевненими у собі та своїх силах, постійно вчитися й вдосконалюватися та бути професіоналом у своїй справі.
     
    Марина Соловйова, 
    директор Долинської районної філії 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості