Море, космос та поезія: у Кропивницькому пройшла зустріч з поетом-мандрівником Олександром Ляшком

  • 4 бер. 2020 14:02
  • 1023
    • Новина Море, космос та поезія: у Кропивницькому пройшла зустріч з поетом-мандрівником Олександром Ляшком Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 4 березня, в літературно-меморіальному музеї імені Карпенка-Карого у Кропивницькому пройшла зустріч з мореплавцем та письменником Олександром Ляшком. Про це повідомляє журналіст "Утреннего города". 
     
    На зустрічі автор – колишній одесит прочитав вірші, розповів про свою молодість та пригоди на кораблі. Окрім того, він показав фотографії з письменниками, народними артистами, драматургами та іншими творчими людьми, з якими доводилося спілкуватися. 
     
     
    Подружжя педагогів – Борис Васильович та Валентина Тимофіївна Притули – приготували сюрприз, заспівавши пісню про Червону поляну – село в Добровеличківському районі на Кіровоградщині, де живе письменник після виходу на заслужений відпочинок. Також грою на гітарі його привітав місцевий поет-бард Андрій Шульга.
     
    - Мої вірші передають увесь мій життєвий шлях та долю. Починаючи з дитинства, коли бігав на річку ловити рибу, й закінчуючи вже своїми пригодами на кораблі. Тому той, хто хоче дізнатися про моє життя, може просто почитати мою творчість, - розповів письменник. 
     
    Довідка: Олександр Ляшко об‘їхав весь світ, неодноразово побував в Антарктиді, перетинав екватор. Він брав участь в міжнародному космічному проєкті в США, метою якої були запуски супутників у космос. 
    Стати мореплавцем письменник мріяв ще з дитинства, надихаючись творами про морські пригоди. Тоді ж він почав захоплюватися письменництвом. Проте видати першу книгу в нього вийшло лише коли він вже почав кар‘єру мореплавця. 
     
     
     
    Нік Шендеровський