Кіровоградщина: Триває розслідування причин смерті породіллі у Світловодську

  • 4 бер. 2020 09:48
  • 1766
    • Новина Кіровоградщина: Триває розслідування причин смерті породіллі у Світловодську Ранкове місто. Кропивницький
     
    Після пологів у Світловодську померла 38-річна породілля.
     
    Перші пологи жительки Світловодська Олени М., 1981 року народження, закінчилися трагічно. Про це пише Світловодськ вечірній
     
    Завідувач гінекологічним відділенням Світловодської ЦРЛ, до складу якого належить і пологовий будинок, Володимир Пудич повідомив про те, що це були перші пологи жінки, робили кесаревий розтин, а наступного дня, 28 лютого, вона померла. Від подальших коментарів відмовився, бо наразі триває службове розслідування, проводиться експертиза. 
     
    Судмедексперт Володимир Максюта, який досліджував тіло, уточнив, що смерть настала 28 лютого о 13:30. Причина смерті встановлена – анемія. Жодного слова більше... Порадив нам звертатися до родичів чи слідчого.
     
    Як нам стало відомо, слідство веде капітан Віктор Задонний, до якого ми негайно зателефонували, але поділитися інформацією він категорично відмовився, посилаючись на таємницю слідства. 
     
    Начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий розповів, що родичі породіллі звинувачують лікарів у неналежному виконанні професійних обов’язків, тож звернулися до поліції із відповідною заявою. Інформацію внесено до ЄРДР за ч.1 ст.140 Кримінального кодексу України: «Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого». Санкцією статті передбачається: позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.
     
    Слідчі дії тривають.