"Пам’ятка про самоізоляцію" для приїжджих з країн, де зареєстровані випадки коронавірусу

  • 2 бер. 2020 14:07
  • 1794
    • Новина «Пам’ятка про самоізоляцію» для приїжджих з країн, де зареєстровані випадки коронавірусу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Щодня в Україні впроваджуються нові заходи попередження поширення коронавірусу в Україні. Про це пише сайт Управління захисту здоров’я Міської ради м. Кропивницького.
     
    З 25 лютого в Україні почали застосувати новий алгоритм дійдля запобігання коронавірусу COVID 2019: у тих, хто в’їжджає у країну, не лише мірятимуть температуру, а й братимуть контакти, щоб відстежувати їхній стан здоров’я.
     
    Також Міністерством охорони здоров’я розроблено "пам’ятку про самоізоляцію" для тих, хто приїхав із країн, де зареєстровані випадки коронавірусу. Їм рекомендуватимуть пройти "обсерватор у домашніх умовах", зменшивши контакти з родичами та іншими людьми, щоб запобігти можливому поширенню інфекції.
     
    - Якщо ви повертаєтеся з країн Європи, країн азіатського континенту, які входять до переліку країн, де вже зареєстровані випадки інфікування коронавірусом, вам перш за все необхідно буде запровадити режим самоізоляції. Це новий термін, запроваджений днями. Він полягає в організації так званого домашнього карантину, щоб уникати контакту і спілкування з друзями, знайомими, особливо тими, які працюють чи навчаються у великих колективах задля попередження можливого поширення вірусу. Слідкуйте за своїм станом здоров’я! У разі підвищення температури тіла необхідно перш за все у телефонному режимі зв’язатися зі своїм сімейним лікарем. Тільки тоді, в телефонному режимі лікар має визначити чи потребує людина нагальної госпіталізації чи можливо лікування в амбулаторних умовах. Самоізоляція – це один із найбільш дієвих заходів профілактики для запобігання розповсюдження можливого вірусу в Україні, - пояснила в ефірі «Радіомайдану» начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук.
     
    Водночас іще одним ефективним заходом профілактики поширення коронавірусної інфекції в Україні стане скасування всіх виїздів за кордон без особливої потреби.
     
    - Взагалі, ми зараз рекомендуємо обмежити відвідування інших країн, ретельно обдумати, чи не краще буде відкласти туристичні поїздки у період шкільних канікул, адже ми розуміємо, що ті, хто планував виїхати у цей період за кордон, вже придбав путівки. В Україні є достатньо місць для якісного відпочинку, - додала Оксана Макарук.