Кропивницький має бути готовим до коронавірусу — ситуація із заробітчанами

  • 2 бер. 2020 10:32
  • 1034
    • Новина Кропивницький має бути готовим до коронавірусу — ситуація із заробітчанами Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 2 березня, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович розповів про готовність Кропивницького до коронавірусу, а також про ситуацію із містянами, які працюють або живуть за кордоном.
     
    Про це повідомляє журналістка «Утреннего города».
     
    Міські лікарні мають поновити закупки необхідних матеріалів та ліків. А також створити необхідні умови, на випадок госпіталізації хворих. 
     
    — Європа зовсім близько до нас, тому ми не захищені від вірусу. Уникнути подорожей та робочих поїздок за кордон, на жаль, не вдасться. Але створити комунікаційне поле для інформування можна і треба. Ми маємо уникнути паніки та фейкових новин. Це все здоров’я людей, — сказав Андрій Райкович.
     
    Нагадаємо, минулого тижня група школярів повернулися з Італії. В однієї дитини, в якої на другий день удома піднялася температура, діагноз коронавірус не підтвердився. За словами очільника міста, зараз учні перебувають удома, де навчаються дистанційно, поки не пройде інкубаційний період — 14 днів. 
    Андрій Райкович також наголосив, що між медичними закладами, міською радою та модельними агенціями, туристичними фірмами має бути співпраця. Адже частина людей працює або відпочиває за кордоном. 
     
    А у громадському транспорті щоденно по декілька разів мають проводити дезинфекцію.
     
    Управління охорони здоров‘я міської ради розробило пам‘ятку самоізоляції для людей, які повернулись із-за кордону.
     
    Летиція Курята