У Кропивницькому містяни спалили опудало Зими (ФОТО)

  • 1 бер. 2020 19:18
  • 1550
    • Новина У Кропивницькому містяни спалили опудало Зими (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, у перший день весни, на березі Сугоклеї, біля ресторану "Тиха гавань" кропивничани відгуляли Масницю. В останній день прощеного тижня аніматори влаштували для дітей і їхніх батьків ігри та веселощі. Дорослі  та діти під музику танцювали, брали участь у конкурсах і розвагах. Веселим видався танцювальний батл між дитячою та дорослою командами, дві сім’ї перетягували канат, а також не забули про давню гру - джерельце. Кухарі пригощали гостей смачними млинцями та глінтвейном.
     
     
     
    Піля ігор усі охочі взяли участь у ритуалі - написали на папірцях про ті проблеми у житті, від яких хочуть позбавитися, а цидулки згодом спалили разом з опудалом Зими посеред річки. 
     
    Зиму у вигляді солом’яної дівчини у віночку відтягли на середину ріки та підпалили. Шкода було бідошної, та що ж поробиш - така традиція.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Неподалік ресторану розташовний Міськсад (парк Перемоги), який останнім часом облаштовують тротуарною плиткою, новими лавами і сміттєвими урнами. Вже зараз по нових доріжках діти катаються на велосипедах, роликах  і скейтах. А нові центральні сходи нагадують Потьомкінські у Одесі.
     
    Скочко Олена