Кропивничанам презентували живописні картини та вироби з полімерної глини (ФОТО)

  • 29 лют. 2020 11:01
  • 1955
    • Новина Кропивничанам презентували живописні картини та вироби з полімерної глини (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вчора, 28 лютого, у галереї “Єлисаветград” відбулася презентації виробів з полімерної глини майстрині Анни Чепелєвої та виставка живопису «Поезія квітів». 
    Про це повідомляє журналістка “Утреннего города”.
     
    На початку гостей заходу привітав саксофоніст, а власник галереї Микола Цуканов прочитав авторський вірш. 
    Спеціально на відкриття у галерею з Києва завітали представниці студії живопису та графіки «Гармонія» при Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Керівник студії – Андрій Кулагін.
    — Я вперше у Кропивницькому. На цій виставці представлено 15 моїх робіт. Це мистецтво заради мистецтва. Я зрозуміла, що свої роботи потрібно показувати. Адже ми маємо передавати це натхнення, творчий запал іншим людям. Ці роботи малюю, в першу чергу, для себе, — розповіла одна з учасниць студії Оля Рубцова. 
    Представниці також наголосили, що для малювання вік не проблема. 
    Майстриня виробів з полімерної глини Анна Чепелєва розповіла, що у роботі використовує спеціальну техніку. 
    — Це моя перша виставка. Я була здивована, як штучний матеріал може передати живу красу квітів. До полімерної глини додала також сухоцвіти, так і вийшло багато витворів. 
    Близько 20 позицій з полімерної глини представлено у галереї. 
    Кожен присутній брав участь у розіграші букета з полімерної глини та картини — їх отримали дівчата, чиї номери витягнули рандомно. 
    На захід завітало більше п'ятдесяти людей. 
     
     
    Довідково: У 1981 році дизайнерка Казуко Міяй створила Академію DECO Clay Craft. Вона написала понад 20 книг про ліплення та розробила власну лінію нової полімерної глини, яка висихає на повітрі. Тепер широко відому як ClayCraft by DECO. Перші школи з ліплення в Україні з'явились у 2010 році.