На Кіровоградщині військових забезпечують житлом

  • 28 лют. 2020 12:34
  • 1760
    • Новина На Кіровоградщині військових забезпечують житлом Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому крок за кроком втілюють програму із забезпечення житлом учасників АТО та ООС. Про це пише сайт міської ради.
     
     27 лютого міський голова Андрій Райкович під час засідання ради регіонального розвитку громад і територій, що відбулась у місті Світловодську, поінформував про стан забезпечення житлом учасників АТО та ООС.
     
    Нині на квартирному обліку у Кропивницькому - 340 сімей учасників бойових дій АТО та ООС, 100 сімей учасників бойових дій на території інших держав (Афганістан) та 9 осіб з інвалідністю внаслідок війни III групи, що потребують поліпшення житлових умов, повідомив Андрій Райкович.
     
    - По завершенню розробки та прийняття місцевої програми щодо забезпечення житлом учасників бойових дій, зазначені категорії пільговиків забезпечуватимуться житловими приміщеннями згідно з визначеним порядком, - наголосив міський голова. -  Разом з тим, у 2019 році збудовано перший за роки незалежності багатоквартирний житловий будинок, в якому 10 службових квартир передбачено і для учасників АТО та ООС.
     
    Наголосив міський голова також на тому, що в новозбудованому будинку, відповідно до черги, отримали квартири і громадяни пільгових категорій: сім’я ветерана Другої світової війни, 3 родини ліквідаторів ЧАЕС, дві родини ветеранів Збройних Сил України, дві сім’ї медичних працівників із числа внутрішньо переміщених осіб.
     
    Щодо виділення землі учасникам АТО та ООС, то станом на 26.02.2020 року міська рада отримала майже 3 тисячі звернень щодо надання земельних ділянок безоплатно у власність для будівництва та обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд.
     
    - Ми вже надали 1081 дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок відповідного цільового призначення орієнтовною площею 110 га, із них передано у власність 836 земельних ділянок орієнтовною площею 100 га, - повідомив міський голова.
     
    Черга на отримання земельних ділянок розміщена на сайті Міської ради міста Кропивницького за посиланням «Земельні відносини». Нині в ній знаходиться 1897 осіб.